Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nijedno dete ne sme da bude gladno: Nova UNICEF kampanja u Srbiji

  UNICEF u Srbiji se pridružio globalnom pozivu za hitno prikupljanje pomoći za decu pogođenu humanitarnim krizama koje su izazvanim dugoročnim efektima pandemije COVID-19, klimatskim promenama i ratnim sukobima, kao i za decu u Srbiji koja žive u siromaštvu.

  Humanitarne krize ne znaju za državne granice. Sukob i kriza u jednom delu sveta mogu uticati na decu hiljadama kilometara dalje. Danas  ima više dece kojoj je potrebna humanitarna pomoć

  Unicef

  nego ikada ranije u novijoj istoriji.

   

  Više od 400 miliona dece živi u oblastima sa aktivnim sukobima. Procenjuje se da jedna milijarda dece u svetu živi u zemljama koje su izuzetno izložene uticajima klimatskih promena. Najmanje 36,5 miliona dece je raseljeno iz svojih domova – što je najveći broj ikada zabeležen. A 8 miliona dece mlađe od 5 godina u 15 zemalja pogođenih krizom je u riziku od smrti usled teške neuhranjenosti.

  Životi miliona dece u Somaliji, Etiopiji, Jemenu, Avganistanu i na Haitiju su ugroženi zbog gladi. Izostanak kišnih perioda, rast cena hrane i energenata su, uz inflaciju, doveli do krize gladi bez presedana.

  I u Srbiji kriza najviše pogađa najranjivije. Usled rata u Ukrajini i pandemije virusa COVID-19 došlo je do porasta rizika od siromaštva, nejednakosti i ugroženosti mnoge dece i  porodica i dece. U našoj zemlji svako dvanaesto dete ne može da ostvari osnovne životne potrebe, a trećina dece živi u riziku od siromaštva koje veoma negativno utiče na sve oblasti razvoja i dobrobiti dece.

  U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, kada uz prazničnu trpezu razmenjujemo poklone sa onima koje volimo, UNICEF u Srbiji je pokrenuo kampanju Nijedno dete ne sme da bude gladno i pozvao zajednicu da pokaže solidarnost prema deci kojoj je pomoć najpotrebnija

  Prikupljene donacije omogućiće UNICEF-u da obezbedi pomoć najugroženijoj deci u svetu čiji su životi na ivici zbog gladi i da pomogne porodicama i deci u Srbiji da se izbore sa siromaštvom.

  Svi građani i preduzeća u Srbiji koji žele da se priključe UNICEF-ovom pozivu donacije mogu izvršiti putem veb sajta donacije.unicef.rs, ili uplatom na račun kod Banka Intesa, broj: 160-666-18, svrha uplate: Nijedno dete ne sme da bude gladno.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unicef

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE