Nije uspeo da ispuni želju roditelja: Devetogodišnji GENIJALAC napustio fakultet (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nije uspeo da ispuni želju roditelja: Devetogodišnji GENIJALAC napustio fakultet (FOTO)

  Devetogodišnji Loran Simons iz Belgije se nadao da će ovog meseca završiti fakultet. Ipak, do toga izgleda neće doći – barem ne do Nove godine.

  Roditelji su želeli da Loran diplomira pre 26. decembra, kada puni 10 godina, po čemu bi bio prvi u istoriji, piše BBC na srpskom.

  Međutim, sa Elektrotehničkog fakulteta u Anjdhovenu kažu da Loran ima još mnogo ispita, pa su predložili da diplomira sredinom 2020. godine.

  Njegovim roditeljima se to nije svidelo pa su ga odmah ispisali.

  Plan je bio da Loran trogodišnje školovanje na fakultetu završi za samo 10 meseci, a sve kako bi diplomirao pre desetog rođendana.

  Lorenov otac Aleksander izjavio je da je fakultet kritikovao njega i njegovu suprugu zbog čestih pojavljivanja dečaka u medijima.

  „Rečeno nam je da medijskom pažnjom stavljamo suviše pritiska na dete i da će, ukoliko se to nastavi, biti potrebno psihološko ispitivanje Lorena. A ako neko dete igra fudbal onda mislimo da je medijska pažnja odlična. Moj sin ima drugačiji talenat. Zašto ne bih bio ponosan na to?“, rekao je Simons.

  U saopštenju Elektrotehničkog fakulteta u Ajndhovenu se navodi da nije moguće da Loren završi školovanje pre nego što napuni 10 godina, a da se u isto vreme razvija kako treba.

  Univerzitet je takođe upozorio na „prekomerni pritisak na devetogodišnjeg studenta“ za kog su rekli da je „neverovatan talenat“.

  Srednju završio za 18 meseci

  Loran je nedavno bio tema brojnih svetskih medija, koji su se utrkivali da pišu o njemu.

  Kada mu je bilo četiri godine, upisao je osnovnu školu i prvi razred je završio za 12 meseci. Onda je u naredne dve godine završio šest razreda.

  U srednju je krenuo sa šest godina. Ono što se uči tokom šest godina naučio je za samo 18 meseci.

  Onda se je napravio pauzu – sa osam godina uzeo je šest meseci odmora, a potom upisao fakultet.

  Ipak, njegove ambicije su veće od akademskog zvanja. Kako kaže, želi da pravi veštačke organe koji bi isključili potrebu za davaocima.

  „Želim da učinim da život traje duže“, kaže Loren.

  Pored fotografskog pamćenja i visokog koeficijenta inteligencije – 145, dečak je pokazao da je i dobar analitičar. Matematika mu ide, ali ne i jezici.

  Njegova svakodnevnica je ponekad prilično intenzivna.

  „U ponedeljak se upoznaje sa gradivom, utorkom je u laboratoriji, sreda je rezervisana za predavanja. Onda je kod kuće i čita osam sati. U četvrtak se sastaje sa ljudima s fakulteta, a u petak polaže ispite“, kaže njegov otac.

  „Drugim studentima je potrebno čak devet do 12 nedelja da završe ovaj ciklus“, dodaje.

  Izvor: BBC na srpskom

  Foto: Youtube/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE