Niche parfemi - sve što niste znali

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Niche parefmi

  Niche parfemi – sve što niste znali

  Jedno od najosetljivij čula je miris. Ljudi su u stanju da razne događaje, mesta I uopšte sećanja povezju sa mirisom. Zato I ne treba da bude iznenađenje što industrija parfema ima posebnu granu koja proizvodi unikatne mirise. Naravno radi se o niche parfemima.

  Miris za sva vremena

  Iako već poznati po dugoj tradici, niche parfemi zaista jesu nešto sa čime se još uvek upoznajemo. Verovatno zato što kod niche parfema nećete naići na reklame na svakom ćošku. Ne, ne, to svakko nije cilj njihovi proizvođača. Oni su unikat. Nešto po čemu ćete ostati upamćeni za sva vremena, a takve stvari se ne nalaze na svakom koraku.

  Mirisi - niche parfemi

  Mirisi – niche parfemi

  Dakle, niche parfemi, postoje da bi pružili pravu ekstravaganzu mirisa i kod onih koji ih nose i kod onih koji ih osete na drugima. Zaista, njihovi proizvođači veliku pažnju posvećuju sastojcima, uljima i ekstraktima koji u njih idu. To su sastojci poput ambre, kinam i brojinh drugih prirodnih materijala.

  Tajna je u sastojcima

  Ambra je jedan od sastojaka koji se dobija od morskih životinja, konkretno od kita. Nakon procesa obrade postaje jedan od najkvalitetniji sastojak u prafemu. Po šarama ova gusta voskasta masa podseća na mermer ali miris je ono što joj daje posebnost. Sladak i zavodljiv miris ovog sastojka je ono što se može pronaći u kapima ovih jedinstenih parfema.

  Sastojci u niche parfemima

  Sastojci u niche parfemima

  Kinam, ili agar drvo, je jedan vrlo zanimljiv i luksuzan sastojak koji se može pronaći u niche parfemima. Kinam je jedno od najskupljih i najređih darova naše planete. Toliko je skup i redak da se po vrednosti nalazi u istom rangu sa platinom i dijamantima, a upravo ovaj sastojak možete pronaći u bočici niche parfema. Kinam se već hiljadama godina koristi u kineskoj, japanskoj, arapskoj i uopšte azijskoj i srednje istočnoj kulturi. Nije iznenađenje što su baš ove kulture  prepoznale izuzetnost ovog sastojka, ipak su one od davnina poznate po svojim tajnama lepote.

  Poenta je da se zadrži prirodnost mirisa sastojka. Veliki je naglasak na tome da sadrže što manje veštačkih sastojaka a što više prirodnih, ne bi li pružili nešto što niste imali prilike da doživite ranije na vašoj koži

  Parfem sa biserima

  Parfem sa biserima

  Jedan niche parfem – bezbroj mirisnih doživljaja

  Možda niste znali ali veliki broj ovih parfema se proizvodi kao unisex parfemi. To je zato što su oni pravljeni na taj način da komponentne reaguju sa kožom osobe, čineći miris svojstven osobi koja ga nanese. Tako isiti parfem neće mirisati isto na svakom, što ga čini još unikatnijim i zaista nesvakidašnjim iskustvom za one koje traže nešto neviđeno.

  Bočica parfema

  Bočica parfema

  Pravljeni samo za kraljevske porodice

  Još jedan ukazatelj ekskluzivnosti ovih mirisnih fantazija je taj što niche parfeme su pre svega  koristile kraljevske porodice. Kako ranije parfemi nisu bili lako dostupni, a mogli su ih priuštiti samo oni koji su se smatrali vrhom elite, veliki broj niche parfema ima dugu kravljesku tradiciju. Jedna od tih parfemskih kuća je Lubin, koja je pravila parfeme isključivo za francuski dvor. Ova kuća ima tradiciju dugu skoro 220 godina.

  Lako je zaključiti zašto su ovi parfemi među najcenjenijim parfemima na svetu. Njihova izrada je pravo umeće, a konačni prizvod nestvarno iskustvo za svakog kog želi da ostane upamćen po savršenom mirisu gde god se pojavi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pexeles / Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE