Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Nevakcinisani IGRAJU RULET sa opasnim virusom“

  Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je odziv mladih na vakcinaciju protiv korone nezadovoljavajući, jer iznosi svega 17,2 odsto, napominjući da se mora ubrzati tokom leta.

  „S ovako niskim procentom imunizacije mladih i sa delta sojem koji će tek pokazati svoju jačinu za mesec – dva, ne možemo čekati mirno jesen i neminovan je četvrti talas koji će verovatno doći i pre jeseni“, rekao je Đerlek za Radio televiziju Srbije (RTS).

  On je naveo da je do sad vakcinisano 2.416.560 punoletnih građana Srbije, što je 48,4 odsto, navodeći da je vakcinisano i 136.711 stranih državljana, prvenstveno iz zemalja okruženja.

  Prema njegovim rečima, oni koji se nisu vakcinisali igraju „rulet sa opasnim virusom“ potpuno nepotrebno, jer imamo „milionske doze vakcina“, a ugrožavaju svoje zdravlje i svog okruženja.

  Na pitanje o delta soju, on je rekao da su kod nas registrovana dva slučaja pre nekoliko dana i da se situacija prati.

  „Delta soj ima karakteristiku da se brzo prenosi, tek očekujemo da pokaže svoju snagu i sigurno će, kao i u mnogim zemlja Evrope i sveta, zadati ozbiljne probleme i moramo biti spremni. Povećaće se broj hospitalizovanih. Iako kod delta soja ima malo pada efektivnosti vakcinacije. Ipak, za sada je vakcina delotvorna na sve sojeve koji se pojavljuju, što još jedan razlog da se odazovemo masovno na vakcinaciju“, rekao je Đerlek.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19. 

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE