Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  SME HUB mala i srednja preduzeća

  Neuspešna prodaja Fabrike reznog alata

  Prodaja Fabrike reznog alata Čačak za 500.000 evra proglašena je neuspešnom, jer se odbor poverilaca nije saglasio sa predlogom kupaca koji su za imovinu ove fabrike u stečaju nudili manje od polovine procenjene vrednosti.

  Za iznos od 58,8 miliona dinara, što je oko pola miliona evra, u Čačku je izlicitirano zemljište, skoro pa u centru grada od 3,5 hektara, i 30.000 kvadrata poslovno – radnog prostora, preko 500 mašina, tri magacina sa 3,5 miliona spiralnih burgija i preko 400.000 komada specijalnih alata za potrebe namenske industrije.

  Međutim, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je da Odbor poverilaca nije dao saglasnost na postignutu cenu od 58.818.735 dinara (jednaku početnoj).

  „Komisija za sprovođenje prodaje proglašava prodaju Imovinske celine 1 stečajnog dužnika AD Fabrika reznog alata u stečaju – neuspešnom“, objavio je ALSU.

  Kupac je konzorcijum, koji čine firme Unipromet Čačak i DSD-Euroline doo Beograd.

  Pošto je postignuta cena niža od 50 odsto od procenjene vrednosti imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik se, kako se navodi, obratio Odboru poverilaca stečajnog dužnika da se izjasni o pomenutoj ponudi.

  Odbor poverilaca nije dao saglasnost, te je prodaja imovine iz stečaja proglašena – neuspešnom.

  Pre manje od dve sedmice više desetina bivših radnika bankrotirane Fabrike reznog alata protestovalo je ispred Privrednog suda, nezadovoljni cenom po kojoj je prodata fabrika, tražeći od Odbora poverilaca da ne prihvati prodaju fabrike.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE