Neuspeh je deo uspeha, naročito za žene!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neuspeh je deo uspeha, naročito za žene!

  Ako nikada niste doživeli neuspeh i nikada niste „pali“, kako da znate da ste uspešni u nečemu? Za žene je ovo pitanje teže, jer one teško dopuštaju sebi „da padnu“, piše Thrive Global.

  Istraživanja su pokazala da su žene češće osuđivane oštrije zbog svojih grešaka nego muškarci, kaže za Thrive Global Linda Kramer Džening, autor teksta „Da bi uspele, žene prvo moraju da nauče šta je to neuspeh“.

  Taj osećaj da je neuspeh snažan aspekt uspeha osetile su na svojoj koži uspešne žene lideri. Kad god vam je potrebno da se podsetite na to kako da prihvatite neuspeh i napredujete snažnije i upornije, pročitajte ove mudre savete uspešnih žena od Opre Vinfri, pa sve do Ledi Gage:

  Opra Vinfri : „Moraš se spotaknuti“

  Bez obzira na to koliko ste visoko, saplešćete se u nekom trenutku. Ako konstantno „gurate sebe napred“, „zakonom proseka“ je predviđeno da ćete u nekom trenutku pasti. “I kada vam se to desi, želim da zapamtite sledeće: neuspeh ne postoji. Neuspeh znači da nas život usmerava u drugačijem smeru”, rekla je Opra za Thrive Global.

  Dž. K. Rouling „Neuspeh je usmerio moju energiju ka onome što je važno“

  Neuspeh vas može odvesti do životnog puta koji vas ispunjava više od onog prvobitnog koji ste vi zamislili. Tako je i Dž. K. Rouling svu svoju energiju posle padova usmerila ka tome da završi roman.

  Bijonse: „Nikada nisi previše dobar da bi izgubio“

  „Bez obzira na to koliko ste dobri u tome što radite, koliko ste veliki, pametni, uvek možete da izgubite – to se dešava. I dešava se kada treba da se desi. I vi morate da prihvatite te stvari“, rekla je Bijonse za Thrive Global.

  Ana Vintur: „Svako treba da bude otpušten bar jednom“

  „Svako treba da bude otpušten bar jednom u svojoj karijeri, jer savršenstvo ne postoji. Važno je nailaziti na prepreke, jer je to realnost života“, rekla je Ana Vintur Alasteru Kampbelu (Alastair Campbell) za njegovu knjigu „Pobednici: I kako oni uspevaju“, 2015. godine.

  Ledi Gaga „Plačite, a onda „razbijte“

  „Jednog dana sam plakala kod bake na kauču. Ona mi je rekla da će me pustiti da se isplačem do kraja dana, a onda moram da prestanem da plačem i da krenem da „razbijam“ dalje“, rekla je Ledi Gaga za MTV 2011. godine.

  Izvor: BIZLife, Thriveglobal

  Foto: Youtube, Beta/AP/EvanAgostini

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE