Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEUNIŠTIVI ministar: Ljajićeve REKORDNE godine u fotelji

  Aktuelni ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić apsolutni je rekorder po dužini ministarskog staža od uvođenja višestranačja u Srbiji.

  Početkom novembra navršilo se tačno 19 godina od kada je Ljajić prvi put izabran na funkciju ministra, a od tada je učestvovao u čak devet vlada, u tri države (Savezna Republika Jugoslavija, Srbija i Crna Gora – SCG, Republika Srbija).

  Jedini prekid u svom ministrovanju Ljajić je imao od trenutka raspada SCG u junu 2006. do izbora druge vlade Vojislava Koštunice, maja naredne godine.

  Režimi su se menjali, ali se u svim vladama našlo mesto i za lidera Socijaldemokratske partije Srbije, koji je zadržao status „najpoželjnijeg koalicionog partnera“ svake vlasti.

  Ljajić je na različitim ministarskim funkcijama proveo ukupno 6.611 dana (zaključno sa 20. novembrom 2019), po čemu je daleko ispred konkurenata na listi „najdugovečnijih ministara“.

  Drugo mesto na „tabeli“ zauzima šef socijalista Ivica Dačić, koji je u izvršnoj vlasti ukupno 4.245 dana, od čega 3.606 kao ministar.

  Liderskom dvojcu donekle mogu da pariraju samo Velimir Ilić sa 3.066 ministarskih dana i Mlađan Dinkić sa 2.765, s tim što će se Ljajićeva i Dačićeva prednost dodatno uvećati, barem do isteka mandata aktuelne vlade.

  Izvor: N1

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE