Nestle pravi novu ČOKOLADU koja će doneti REVOLUCIJU u prehrambenoj industriji
Kompanija Nestle pronašla je način da napravi čokoladu bez dodavanja šećera, oslanjajući se isključivo na ostatke biljke kakaa za zaslađivanje tamne čokolade, jer potrošači sve više traže prirodnu i zdraviju hranu.
Nestle uz pomoć posebne patentirane tehnike pretvara belu pulpu koja pokriva zrna kakaa u prah koji prirodno sadrži šećer. Do sada se pulpa nikada nije koristila kao zaslađivač čokolade, i uglavnom se bacala.
Kako su saopštili iz kompanije, ove jeseni će u Japanu početi sa prodajom Kit-Ket čokoladice sa 70 odsto tamne čokolade po novom receptu, koji ne uključuje dodatni šećer.
„Nestle bi mogao iskoristiti isti proces za proizvodnju mlečne ili bele čokolade u budućnosti“, rekao je Alekander von Maillot, šef Nestleovog konditorskog posla.
Industrija hrane i pića pod pritiskom je potrošača i vlada koji traže proizvodnju zdravijih proizvoda usred rastuće gojaznosti i stope dijabetesa. Ovaj Nestleov potez im može pomoći kompaniji da ojača poziciju lidera u industriji.
„Upotreba pulpe ovu čokoladu čini premijum čokoladom. Šećer je jeftin sastojak“, rekao je von Maillot.
Nestleova nova 70% tamna čokolada imaće čak 40% manje šećera od većine sličnih čokolada sa dodatim šećerom.
Izvor: BIZLife
Foto: Pixabay
Gurman
Daleko smo mi od Japana :(