Četiri saveta kako otići na odmor i „distancirati se“ od posla: Da, da vrlo je moguće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Četiri saveta kako otići na odmor i „distancirati se“ od posla: Da, da vrlo je moguće

  Vaša kompanija će preživeti ako odete na odmor i malo se udaljite od posla i svakodnevnih obaveza, a vi ćete se opustiti i odmoriti bez pritiska i stresa.

  Veoma je važno da u toku godine odvojite vreme za sebe, jer se baš tada javljaju nove ideje koje imaju vremena i “plodno tle” da puste korenje i dalje se razvijaju.

  Ovako je Ejmi Džordž, osnivač i direktorka kompanije George Communications, isplanirala svoj odmor i distancirala se od posla i klijenata, ali tako da se oni ne osećaju zapostavljeno:

  1. Posvetite se planiranju svog odmora i samo bukirajte

  Ejmi je kupila avionske karte deset meseci unapred. To ima određene prednosti. Karte su povoljnije, a i na taj način ste maksimalno posvećeni planiranju svog odmora, jer ste jedan deo već uplatili.

  2. Distancirajte se od klijenata DOK ste na odmoru

  Ejmi se stalno pitala šta će klijenti misliti ako ona ode na odmor i bude nedostupna više od nedelju dana, piše Inc.com. Pošto je kompanija mala, samo se ona „pita“, jer nema nikoga na poziciji Account Executive.

  “Dakle, nakon što sam rezervisala ovo putovanje, osećala sam da moram „pojačati odličnu igru i strategiju“ usmerenu na klijente. Poslednje što želim jeste da klijenti ne primete to da sam odsutna. Ideja je da im ipak nedostajem”, kaže Ejmi za Inc.com.

  3. Plan, plan, plan

  Kako se odmor polako bližio, identifikovala je projekte koje kompletno može da reši unapred, kao i klijente kojima će biti potrebna pažnja kada bude bila odsutna. Veoma je naporno radila kako bi ispunila sve ciljeve i zacrtane rokove. Napravila je plan šta sve može da završi pre odlaska na odmor i kojim tempom.

  4. Obavestite sve klijente

  Nemojte da vas je strah da obavestite klijente da idete na odmor. Kao prvo, svako zaslužuje da se odmori. Kao drugo, dokazujete da mislite o njihovim potrebama čak i kada niste u kancelariji.

  I na kraju, uživajte! Posao će vas uvek čekati kada se vratite sa odmora.

  Izvor: BIZLife/Inc.com

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE