Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neslavni rekord mostarskog aerodroma: U januaru samo pet putnika

  Dok aerodromi u regionu obaraju rekorde po broju letova i primljenih putnika nakon pandemije, Mostar je i dalje rekorder razočarenja.

  Na mostarski aerodrom još ništa redovno ne sleće niti s njega poleće, uprkos brojnim najavama oživljavanja vazdušnog saobraćaja.

  Da je Aerodrom Mostar u januaru ove godine imao samo pet putnika izveštava Ex-Yu Avaiation News, navodeći kako je mostarski aerodrom nastavio da razočarava bez redovnog saobraćaja, čija je brojka smanjena na 384 putnika u januaru 2020. godine.

  U Aerodrom Mostar se godinama slivaju ogromna finansijska sredstva sa svih nivoa vlasti, a plodovi ulaganja se nikako ne naziru, što otvara mnoga pitanja imajući u vidu činjenicu da se nalazi na najpovoljnijem geološkom području u BiH.

  Samo je Vlada Federacije BiH prošle godine u mostarski aerodrom uložila 16 miliona KM u sklopu finansijske podrške za opremanje, modernizaciju i rad aerodroma u Federaciji BiH, ali pomaka još nema.

  Iako direktor Aerodroma Mostar Ivan Ljubić, čiju su smenu pojedini gradski odbornici tražili u više navrata, ne izlazi u javnost, gradonačelnik Mostara Mario Kordić je krajem prošle godine tvrdio da Gradska uprava i menadžment Aerodroma rade ozbiljan posao.

  Izvor: Klix

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE