Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Loh Nes, Nesi,

  Nesi – mit ili stvarnost? NASA traži čudovište iz Loh Nesa

  Posle velike dvodnevne potrage za legendarnim čudovištem Nesi u avgustu prošle godine, koja nije dala željene rezultate, škotski centar „Loh Nes“ se nedavno obratio naučnicima širom sveta, ali i Američkoj svemirskoj agenciji za pomoć.

  Ideja je, kako je objasnila Ejmi Tod iz pomenutog centra, da se stručnjaci Nase uključe u istraživanje podvodnog terena kako bi se pronašao neki trag čudovišta o kom vekovima kolaju glasine da živi u škotskom jezeru.

  Mit o Nesi

  „Verujemo da stručnjaci iz Nase uz pomoć napredne tehnologije mogu da skeniraju celo jezero kako bi se utvrdilo da li Nesi stvarno ovde boravi“, objasnila je Ejmi Tod, a preneo BBC.

  Podaci o čudovištu iz jezera Loh Nes potiču iz antičkih vremena. Postoje rezbarije u kamenu koje oslikavaju vodenu zver sa perajima i dugačkim vratom, a datiraju iz perioda pre nove ere. U zapisima iz sedmog veka spominje se da je Nesi napala ljude koji su bili na jezeru, a u kasnijem periodu takođe je bilo zapisa koji su govorili o tome da je viđena u jezeru. Do kraja nije razjašnjeno da li je Nesi samo mit ili zaista postoji.

  Ovo pusto ostrvo u Škotskoj se prodaje za manje od 200.000 EUR

  Između dva svetska rata u prošlom veku legenda o čudovištu počela je drastično da se širi. Kada je 1933. godine završen put pored jezera, jedan par je prijavio da je video ogromnu životinju ističući da je podsećala na zmaja ili praistorijsko čudovište. Priča o ovom incidentu objavljena je u škotskim novinama, nakon čega su usledile brojne prijave o viđenju Nesi u jezeru. Organizovane su i mnogobrojne potrage, ali nisu dale rezultate.

  Razne istrage pokazale su da su neke od prijava bile lažne. U decenijama koje su usledile javnost je bila podeljena – mnogi su verovali da Nesi postoji i da hara pomenutim jezerom kad joj se prohte, dok su drugi isticali da čudovišta nema i povremena viđanja nepoznate zveri na površini vode objašnjavali na najrazličitije načine. Jedan od njih bio je i da je Nesi u stvari slon kome samo surla viri iz jezera dok pliva, prenosi „Politikin magazin„.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE