Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nepoznato poreklo firme u trci za Galeniku: Misterija Aeliusa

  Ne zna se ko je vlasnik luksemburške firme Aelius koja je dostavila ponudu za kupovonu farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda, piše list Danas.

  Na tenderu za prodaju Galenike ponudu je pored Aeliusa dostavila i švajcarska kompanija Amicus, a tenderska komisija još proverava dostavljenu dokumentaciju.

  Po pisanju Danasa,  Aelius se u prvim najavama vezivao za brazilskog proizvodjača lekova EMS koji posluje u 30 zemalja i pretpostavka je, da kupovinom Galenike, želi da prodre na evropsko tržište.

  Na tenderu je, medjutim učestvovala firma Aelius koja je registrovana u Luksemburgu, neposredno pre raspisivanja javnog poziva za prodaju Galenike, 26. septembra ove godine, a osnivač joj je Glob farm, firma koja je upisana u registar istog dana kada i ćerka firma Aelius.

  U vlasničkoj strukturi Glob farma, po pisanju Danasa, 75 odsto udela ima Gronin farma iz Brazila, dok je manjinski akcionar italijanski Montesearch, čiji je vlasnik brazilski EMS.

  To bi, kako ističe list, značilo da Galeniku želi da kupi holding kompanija Gronin čiji se krajnji vlasnik ne zna.

  Izvor: Danas/Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Ovde je sve tako...mutno i prljavo, skriveno...a u stvari sve upućuje na unapred smišljenu "nameštaljku", kao i mnoge do sada.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE