Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Automobili galerija

  Nemci objavili: Ovo su automobili koje trebate izbegavati jer se najviše kvare

  Nemački autoklub (ADAC) je objavio godišnji izveštaj o kvarljivosti automobila na putevima. Evo koji automobili su se pokazali među najlošijima.

  Izveštaj je temeljeno na statistici službe pomoći na putevima, a obuhvata 132 modela starosti od tri do deset godina. Jedini uslov je bio da su navedeni modeli imali bar 10.000 registracija u jednoj od godina koje se prate.

  Kao i godinu pre najčešći kvarovi su bili na akumulatoru, i to s udelom od čak 46.2 % od 3.49 miliona detektovanih kvarova. Lagani rast broja kvarova na akumulatorima objašnjava se pandemijom, odnosno činjenicom da je više automobila tokom lockdowna stajalo duže vreme što može biti poražavajuće za električne uređaje.

  Automehaničar, kvar, automobili

  U svakom slučaju statistika je potvrdila da sa starosti automobila raste kvarljivost, a posebno kod akumulatora kojem je presudna sedma godina. Problemi s alternatorom kreću od četvrte godine, s pumpom za gorivo računajte na probleme od desete godine, dok će se senzor radilice osetno češće kvariti na vozilima starim bar 12 godina.

  Treba napomenuti i da uzroci “kvara” poput praznog rezervoara goriva i probušene gume nisu uzeti u obzir.

  Najbolji i najgori modeli

  Studija je pokazala kako cena ne utiče direktno na pouzdanost vozila. Tako je Dacia Sandero dobila vrlo dobre ocene, a solidno je prošao i Duster.

  S druge strane na popisu modela koji se nisu proslavili su čak dve Toyote, i to obe zbog problema s akumulatorima.

  Tojota (Pixabay)

  U svakom slučaju, ako kupujete automobil pogledajte ovu statistiku izraženu po godinama, mogla bi biti od pomoći pri izboru optimalnog modela, piše Index.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay/BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE