Nemci će srozati ugled Megatrenda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemci će srozati ugled Megatrenda

  Piše: Milenko Vasović

  Megatrend je prodat Nemcima, međutim nema razloga za paniku, neće se seliti u Nemačku.  Dobro, možda će otvoriti istureno odeljenje u Berlinu, ali to je samo plus za nas. Porašće nam izvoz znanja.

  Pragmatični Nemci, kad uoče kvalitet ne pitaju za cenu. Skupljali su pare – 56,1 milion evra, napravili konzorcijum i čekali da se Mića Jovanović, vlasnik ovog univerziteta odluči za prodaju. Našli su i stručnjaka da obavi tu kupovinu – dr Dejana Đorđevića, po rođenju Leskovčanina, po obrazovanju samo tako.

  Uočilo se odmah na predstavljanju da Megatrend ide u čvrste ruke. Dr Đorđević je viđen u svoj svojoj veličini – elokvencija, obrazovanje, dva fakulteta: medicina u Prištini, pravo u Beogradu. Vodio je i stranku simboličnog naziva KRST. Valja pogledati njihov sajt, tamo se lepo uočavaju vizije i kapaciteti lidera krsta i predstavnika nemačkog konzorcijuma. Sve na jednom mestu – znanje, politički uticaj, novac.

  Ni na šta ljudi nisu tako ljubomorni kao na uspeh. Tako je i sa Leskovčanima. Za dr Dejana koji je “suvlasnik više kompanija u EU i predsednik borda direktora EFAS iz Berlina” oni tvrde da je mesar, da je teško završio osnovnu školu… Pih, kao da je greh biti mesar, zar mesar ne sme da ima novac, zar ne može da vodi konzorcijum, zar ne može da vodi univerzitet? Možda i ne može.

  Dr Dejan će biti i “vd rektor” Megatrenda i zameniće dosadašnjeg dr Miću koji nema doktorat, ali ima “dr”. I Dejan nema doktorat ali ima “dr”.  U nekakvom, bože me sačuvaj zakonu piše da se rektor bira iz redova redovnih profesora koji su u radnom odnosu sa punim radnim vremenom… tra-la, la-la… Zakerala će mudrovati da redovni profesor ne može biti niko ko nema doktorat… Vrlo važno, taj zakon uopšte ne uvažava realnost i njega treba pocepati.

  Nego drugo me interesuje, što nam niko ne dođe iz Nemačke, iz tih fondova, iz tog konzorcijuma koji vidi šansu za zaradu na Mićinoj muci? Da li se to oni nečaga stide, da li se od nekoga kriju? Pa nisu valjda poverovali u pisanje tamošnjih tabloida koji su Srbiju predstavljalikao zemlji kupljenih diploma”. Nisu valjda naseli na tvrdnje Šterna da “u Srbiji čak i politička i akademska vrhuška gradi karijere na osnovu lažnih diploma”.

  Ili su baš zbog pisanja Šterna investirali u Srbiju, pa hoće da unaprede i razgranaju prodaju. Onda smo obrali bostan, u jurnjavi za profitom oni će načisto da srozaju ugled Megatrenda. Valjalo bi da ministar prosvete proveri njihove namere.

  Lično mislim da od onih 56,1 miliona Srbija neće videti ni evra i da će se sve brzo vratiti na početnu poziciju. Verujem da je Mića Jovanović i dalje vlasnik Magatrenda i da je ovo samo manevar kako bi se izbegla priča o nevažećim londonskim diplomama. Možda će u međuvremenu samo neki dosijei nestati.

  Znam da na Megatrendu ima i stručnih predavača, znam i studente koji su čestito položili ispite i njih mi je žao, oni će biti najveći gubitnici ove kombinatorike. A ne“razočarani” Mića koji je toliko učinio za Srbiju i koji se seli u Kan.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nikola

   Svaka čast ako znate nekog ko je "čestito položio ispite" na Megatrendu. Takve bi trebalo javno pohvaliti i nagraditi. No, mislim da bi nagradni fond ostao netaknut! Onaj ko je hteo da pošteno studira, nije se tamo upisivao!

   • Ruška

    A koji fakultet ste vi Nikola završili? Znam bar osam osoba koje su završile taj fakultet i svaki put izlazili na ispite ne zadovoljavajući se ocenom sa kolokvijuma. Iste osobe imaju i prosek preko 8 i 9.

  • Ruška

   Znam bar osam osoba koje su pošteno studirale i završile ovaj fakultet. Prosek im je preko 8 i 9. Jedna od njih je i moja kćer. Sama sam završila državni fakultet davnih osamdesetih godina. A koji fakultet ste vi Nikola završili, ako nije tajna?

   • Gradjanin

    Poštovana Ruška, ja sam recimo završio Gradjevinski fakultet u Beogradu, smer konstrukcije. Najbolji u našoj generaciji ne verujem da je imao veći prosek od 8.5. Zar mislite da su ostale kolege sa godine toliko lenje ili neinteligentne da nisu mogle da imaju prosek bar 8-9? Znate sve je i počelo 80-tih kad su naši gradjani završavali srednje škole po Sarajevu i Kosovu za jedan ručak. Pa imate poslovnu školu u Beogradu gde su se davali ispiti za novac i ručkove. Pa imatere "aferu Indeks" na Kragujevačkom univerzitetu koja još nije završena. I sve to samo gura u profaliju poštene gradjane ove države. Odlaze najbolji, ostaju oni koji su lošiji. A sada ako nije problem Ruška napišite koji ste to Vi državni fakultet završili i gde.

  • jasna

   Nikada mi nećemo biti uredjena država niti društvo. Gde god "zagrebeš", afere, muljanje, prevare, laži i lopovluk. Komunisti nisu ni "za mali prst" današnjoj bratiji, čega god da se taknu, unazade ili upropaste.

  • Lada

   Toliko lošijih privatnih fakulteta ima čije se ime ne može ni zapamtiti, od Fabusa pa redom, a vi samo o Megatrendu. Ništa nije bolji ni Singidunum, ali njega niko ne pominje.Ispašataju studenti a ja znam mnogo više od tih 8 koji su redovno položili svaki ispit.Problem je u ljudima ne u fakultetima.Pa prvi dokazani plagijat je sa državnog fakulteta.Ko je na funkciji on će duplomu dobiti na bilo kom drzavnom ili privatnom fakuletutu, dobiti a ne kupiti.Ostali će studirati.I na Filološkom plagijat doktorat, pa nikom ništa.Pustite poštene studente na miru, ne genaralizujte.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE