Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačke kompanije oduševljene poslovanjem u Srbiji

  Nemačke kompanije trenutno zapošljavaju 52.000 radnika u Srbiji i zainteresovane su za dalje ulaganje, rekao je za RTS Jerg Heskens, savetnik predsednika Srbije.

  Heskens je istakao da širenje kompanije „Simens“ u Kragujevcu predstavlja veliki znak ne samo za Srbiju već za celu regiju. 
  „Dosta srpskih domaćih firmi će biti uključeno u celi proizvodni kapacitet tamo u Kragujevac“, rekao je Heskens.

  On je naveo i da trgovinska razmena između Srbije i Nemačke raste u dobrom pravcu i ove godine iznosiće više od pet milijardi evra.

  On je rekao i da su nemačke firme koje rade u Srbiji zadovoljne i zbog toga imaju buduće planove.

  „Broj firmi raste, broj zaposlenih raste i najvažnije za mene, nije samo nove investicije i one stare investicije, firme koje su tu, kao na primer „Simens“, oni su zadovoljni zbog toga i imaju buduće planove. I skoro sve nemačke firme koje su tu imaju ambiciozne planove za budućnost. Znači oni su mnogo zadovoljni što se tiče kooperacije sa javnim preduzećima, sa politikom. A na drugoj strani obukom, kavalitetnim kadrovima koje mogu da nađu“, objasnio je Heskens.

  On je naveo i da u u Srbiji posluje oko 1.000 firmi koje su osnovane sa kapitalom iz Nemačke. „Kada gledam samo proizvodnju imamo oko 450 nemačkih firmi koje trenutno posluju u Srbiji i imaju zajedno više od 52.000 zaposlenih“, rekao je on.

  On je rekao i da je trend dolaska novih investitora iz Nemačke u Srbiju neverovatan.

  „Samo prošle nedelje bilo je tu pet različitih nemačkih firmi koje vide budućnost, i ne samo u sektoru industrije već i razvoju u Srbiji. Način na koji ovaj trend raste ekonomski promet između Srbije i Nemačke da dalje imamo nove fabrike, da još više imamo zaposlenih u nemačkim firmama u Srbiji to definitivno ide bolje i bolje. I neverovatno koliko firmi se danas interesuje da posluje u Srbiji“, istakao je on.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE