Nemačka nastavlja da podržava evropski put Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka nastavlja da podržava evropski put Srbije

  Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo za evropske integracije i GIZ u ime Nemačko-srpske razvojne saradnje potpisali su Sporazum o sprovođenju projekta „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“.

  Sporazum su potpisali resorni ministri Marija Obradović i Jadranka Joksimović i ispred GIZ-a, vođa projekta Štefan Hajek u prisustvu ambasadora SR Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba.

  Ministri Obradović i Joksimović i ambasador Šib poručili su da potpisivanje ovog sporazuma predstavlja nastavak uspešne saradnje Srbije i Nemačke u procesu reforme javne uprave i podrške procesu evropskih integracija.

  „Podrška SR Nemačke je od izuzetne važnosti za ostvarivanje vizije nove Strategije reforme javne uprave od 2020. do 2030. godine, a to je UPRAVA PO MERI SVIH NAS i cilja Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da Srbiju učini modernom državom, državom u kojoj su građani zadovoljni pruženim uslugama i koja je servis svakog građanina i čitave privrede“, poručila je Marija Obradović, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

  Ambasador SR Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je nakon potpisivanja Sporazuma dva ministarstva i GIZ-a da je danas potpisani sporazum simbol trajne nemačke podrške Srbiji na putu ka EU. Posebnu ulogu pri tome imaju sasvim konkretne reforme u oblasti vladavine prava, kao i reforma javne uprave. Od moderne i efikasne javne uprave, koja je orijentisana na potrebe građana, korist imaju prvenstveno građani i građanke Srbije i domaća privreda, zaključio je Šib.

  Projekat „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ ima težište na unapređenju kvaliteta i dostupnosti usluga za građane i privredu, kako na nacionalnom, tako i na lokalnom nivou, a između ostalog podrazumeva i primenu inovativnih pristupa u kreiranju i pružanju usluga, kao i njihovu standardizaciju kroz uspostavljanje jedinstvenih upravnih mesta.

  Izvor: BIZLife

  Foto: MDULS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE