Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nelt Grupa objavila Izveštaj o održivom poslovanju: Ubrzana transformacija uz održive prakse

  Nelt Grupa, jedan od najvećih domaćih poslovnih sistema, predstavila je u prostorijama Privredne komore Srbije Izveštaj o održivom poslovanju za 2020/21, pod nazivom „Kontinuitet, stabilnost, agilnost“.

  Ovo je četvrti izveštaj kompanije, koja od 2014. godine transparentno komunicira o svom poslovanju po globalnom metodološkom standardu – Global Reporting Initiative (GRI).

  U prethodne dve godine, u periodu obeleženom Kovid pandemijom, kompanija je pokazala snažnu posvećenost zdravlju i bezbednosti zaposlenih, kao i njihovom razvoju i profesionalnom usavršavanju, dok je zajednicama na tržištima na kojima posluje donirala preko 350.000 evra.

  „Održivost je svojevrstan društveni dogovor, ali i odgovor naprednih kompanija i država na rastuće izazove – tržišne, energetske, ekološke, socijalne. Nelt Grupa, poslujući odgovorno u zemlji i svetu, braneći boje srpske privrede na dva kontinenta, opravdava ulogu regionalnog  lidera, a posvećenost održivosti dodatno jača njen imidž, tržišnu vrednost i poverenje koje uživa u zajednici “, istakao je predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež povodom predstavljanja Izveštaja o održivom poslovanju kompanije Nelt.

  Konstantan rad na inovacijama

  Nelt Grupa se konstantno transformiše i inovira svoje poslovanje. Primarni ciljevi ovih procesa su digitalizacija poslovanja, okrenutost ka kupcima i klijentima kroz povećanje efikasnosti, ali i optimizacija korišćenja resursa i smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu.

  „Pokazali smo da smo održiv sistem na čiju podršku mogu računati zaposleni i šira društvena zajednica, kao i da smo agilna kompanija, koja se brzo prilagođava i konstantno radi na usavršavanju poslovnih procesa. Dobar pokazatelj su naši prihodi, koji su prvi put u 2021. premašili milijardu evra“, izjavio je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe. „Strategija i dugoročna održivost kompanije bazirane su na daljim investicijama u ljude i diversifikaciji portfolija brendova i usluga“, ističe Jelić.

  Miloš Jelić

  Miloš Jelić

  Nelt Grupa posluje u Evropi i Africi, na 12 tržišta, na kojima u 18 kompanija zapošljava više od 4.000 ljudi. Nedavno je usvojila trogodišnju strategiju Accelerate 2025, kojom fokus stavlja na zdravu organizaciju, korporativne vrednosti, infrastrukturu i tehnologiju.

  Kompletan Izveštaj o održivom poslovanju možete pronaći na stranici nelt.com/izvestaji.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Branimir Milovanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE