Ne sele u Srbiju: Megle u Hrvatskoj se GASI

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ne sele u Srbiju: Megle u Hrvatskoj se GASI

  Vest da kompanija Megle gasi pogone u Hrvatskoj i seli porizvodnju u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, odjeknula je regionom, ali se ispostavilo da je to samo delimično istina.

  Megle gasi proizvodnju u Hrvatskoj i otkazuje ugovore za 160 radnika, kao i ugovore za 200 kooperanata koji ih snabdevaju sirovim mlekom.

  Problema u poslovanju mlekare je bilo i ranijih godina, a da se donese odluka o gašenju proizvodnje presudila je kriza kao posledica pandemije koronavirusa.

  “Nažalost, uz sve naše već postojeće probleme došla je nova kriza, koja nam donosi pad prodaje i do predviđenih 40 posto u ovoj godini, i to je odluku o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj učinilo neizbežnom”, kaže predsednik Uprave Megle Hrvatska Marjan Vučak.

  Međutim, na pitanje da li se planira preseljenje proizvodnje u BiH ili Srbiju, Vučak odgovara odrično.

  “Proizvodnju ne selimo. Ona se nigde ne seli, nego se gasi, prestaje s radom. Megle grupa, kojoj je sedište u Nemačkoj, ima proizvodnje na sedam tržišta uključujući i zemlje u susedstvu. Ovde jednostavno nismo mogli da poslujemo održivo”, jasan je on.

  Megle Hrvatska je u 2019. godini od 342 kooperanta otkupila 25.334 tone mleka, što je 5,82 posto ukupno otkupljenog mleka u prošloj godini.

  Izvor: privredni.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE