Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  insekt

  Ne nasedajte: Sajber kriminalci nezakonito koriste ime Novaka Đokovića

  Advokat Goran Draganić, pravni zastupnik Novaka Đokovića, saopštio je da više međunarodnih sajber kriminalnih grupa putem lažnih oglasa plasira reklame u kojima navodno učestvuje slavni teniser.

  Upozorio je građane da ne nasedaju na finansijske prevare i naveo da su protiv odgovornih podnete krivične prijave.

  Advokat je naveo da su u poslednje vreme ponovo primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa da „nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta“.

  „Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković. Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom ‘Gazprom platformom’ kojom se pozivaju građani da ulažu svoj novac preko te navodne ‘platforme'“, navodi se u saopštenju.

  Upozoravaju se građani na oprez.

  „Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe“, ističe se u saopštenju.

  Iz advokatske kancelarije navedeno je da su protiv svih odgovornih za ove internet prevare već preduzeta pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta_AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE