NE BACAJTE staru "Barbiku", reciklirajte je - BESPLATNO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NE BACAJTE staru “Barbiku”, reciklirajte je – BESPLATNO

  Ukoliko imate čuvene Barbi lutke kojima niko više ne želi da se igra, ne morate da brinete. One ne moraju da završe na deponiji, jer sada postoji način da ih reciklirate.

  Kompanija Matel, koja proizvodi ove čuvene igračke, pokrenula je program recikliranja kako bi produžili život svojih istrošenih i odbačenih igračaka u porodicama širom sveta.

  Pilot program nosi naziv “Mattel PlayBack” i zamišljen je tako da se materijali koji su korišćeni u starim igračkama Matelove proizvodnje ponovo upotrebe. Cilj kompanije je da do 2030. godine u svim svojim proizvodila i ambalaži koristi 100 odsto reciklirane materijale.

  Potrošači mogu da učestvuju u programu tako što će posetiti Matelov veb sajt, odštampati etiketu sa besplatnom dostavom i poslati svoje igračke kompaniji.

  Zatim će igračke biti sortirane i odvojene prema vrsti materijala i obrađene i reciklirane, navodi kompanija. Materijali koji se u novim igračkama ne mogu prenameniti kao reciklirani sadržaji biće ili reciklirani u druge proizvode od plastike ili pretvoreni u energiju.

  Kompanija igračaka pokreće ovaj program sa tri marke – Barbe, Matbok i MEGA igračke – i planira da u budućnosti doda i druge marke.

  Program će u početku biti dostupan samo u Americi i Kanadi, ali kompanija pokreće slične akcije u Francuskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, rekao je portparol Matela.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE