Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAUKA: Šta vaša obuća govori o vama?

  Ako želite da dobijete uvid u ličnosti ljudi, imate izbora. Možete da posmatrate njihove navike, njihove profile na društvenim mrežama i čak kako hodaju. Skoro objavljena studija pronašla je da cipele koje nosimo, takođe, mnogo govore o nama. Evo kako…

  1. Boja

  Svi smi smo upoznali nekonformiste koji su izabrali da se izdvoje iz mase i nose obuću u različitim bojama. Često pretpostavljamo da su ovakvi ljudi ekstroverti.

  Eron Levi, izvršni direktor Box-a je poznat po tome što nosi patike jarko crvene ili narandžaste boje. On je, takođe, klasični ekstorvert.

  Još jedan ekstrovert koji voli upečatljivu ovuću je izvrpnni direktor Y kombinatora Sem Altman. On je poznat po tome što je povezao Donalda Trampa sa Hitlerom u svom blogu kada je napisao da je „On (Tramp) je neodgovoran na način koji su neodgovorni svi diktatori… (njegov) nonšalantni rasizam, mizoginija i teorije zavere su jedini od najvećih predsedničkih kandidata.“

  Ne bi trebalo da na brzinu donosimo zaključke o ljudima koji nose obuću u jarkim bojama. Studija pokazuje da nema razlike između ekstroverta i introverta kada je u pitanju nošenje raznobojne odeće. Ono što ih pak, razlikuje je to što će ekstroverti pre nositi iznošenu obuću.

  1. Stanje

  Prema jednoj studiji mi često pretpostavljamo da je neko ko nosi dobre cipele savesniji, ali takva veza ne postoji.

  Mi ovim ne tvrdimo da ne možemo ništa zaključiti o osobama koje nose očuvanu obuću. Baš naprotiv, dokazano je da su takve osobe posesivnije i anksiozbuhe. To jest, one su zavisnije od drugih i vrlo često traže ohrabrivanje i potvrdu od kolega o kvalitetu svog rada.

  1. Visina štikli

  Studije su pokazale da ženu smatraju privlačnijom kada nosi cipele sa visokom potpeticom.  Visoke potpetice su dugo bile statusni simbol. Ova veza vuče korene iz davnina. Tokom režima Luja XVI visoke potpetice su nosili i mušlarci i žene da naglase svoj status.

  Mnogi kritičari su tvrdili da ženama koje nose visoke potpetice nedostaje emocionalne stabilnosti. Njima vrlo verovatno nedostaje samopouzanja i radije će pristati da se muče noseći neudobnu odeću. Ali to nije tačno – ne postoji veza između emocionalne nestabilnosti i visokih potpetica.

  Još od davnina je obuća služila praktičnoj svrsi – da zaštiti naša stopala. Danas znamo za drugu svrhu, a to je davanje uvida u tipove ličnosti.

   

  Izvor: BIZLife, Inc.com

  Foto: Pixabay

  Piše: Ana M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE