Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAUKA: Saznajte 3 nove stvari o tatama

  Smithsonian mag objavio je rezultate nedavno sprovedenih istraživanja koja pokazuju da očevi imaju mnogo veći uticaj na svoju decu nego što se to do sada smatralo.

  Očevi drugačije tretiraju sinove i ćerke

  Oni to zaista rade, a takav odnos može uticati na decu. Istraživanja su pokazala da će očevi ćerkama posvetiti više pažnje, maženja i čak im više pevati nego sinovima, kada su male ili tek prohodaju. Čak će i više emotivnih facijalnih ekspresija pokazati njima. Sa druge strane sa sinovima će pokazivati grubost i očekivaće rezultate od njih. Studija je zaključila da način na koji se očevi ponašaju i osećaju prema deci zavisi od pola deteta. Zato im na ovo treba skretati pažnju od rođenja deteta.

  Ono smo što naš otac jede

  Istraživanja su pokazala da ono što je otac unosio u organizam pre začeća može u velikoj meri uticati na decu. Na primer na mogućnost da njegov sin ima decu jednog dana ili na to koliko će dete imati kilograma do pete godine. I ne samo to, kanadska istraživanja govore da su deca sklonija da kasnije u detinjstvu radije kopiraju očeve navike ishrane nego majčine. Nažalost, očevi koji se loše hrane prenose to na svoju decu. Važno je da očevi shvate koliko su važni za decu i da ugrožavanjem svog zdravlja ugrožavaju i njih.

  Deca očeva koji su se bavili njima brže uče

  Bebe čiji se očevi igraju sa njima bolje prolaze na testovima kognicije. Istraživanja pokazuju da deca čiji su muški roditelji smireni i nežni napreduju bolje od drugih.

  [preporucene_vesti ids=“255856, 253099, 248826″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE