Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nastavljamo da peremo ruke često, ali moramo misliti i o zdravlju kože, upozoravaju stručnjaci

  Hladni dani donose nove epidemiološke izazove i podsetnik da treba da dodatno povedemo računa o higijeni ruku. Kako je sprovoditi pravilno, a očuvati kožu negovanom  i koji će nam to gel za suvo pranje ruku biti neophodan ove zime, otkrivaju nam La Roche-Posay eksperti.

  U godini u znaku pojačane higijene ruku, čini se da 15. oktobar – Međunarodni dan pranja ruku ima veći značaj nego ikada. Mada nas je leto donekle rasteretilo razmišljanja o pandemiji, s ulaskom u zimski deo godine epidemiolozi podsećaju da moramo održati kontinuitet i pooštriti mere zaštite od širenja virusa, što prvenstveno znači pojačanu higijenu ruku. Tome se koža naših ruku, inače osetljiva na spoljne faktore, a kod nekih sklona i oboljenjima, ne raduje naročito.

  Sve ovo ukazuje da će u predstojećem periodu biti izuzetno važno naći balans između pravilne higijene ruku i zaštite i nege kože, a stručnjaci iz farmaceutsko-kozmetičke industrije dodatno objašnjavaju zašto je bitno  informisano pristupiti izboru higijenskih proizvoda:

  „Ruke su glavni izvor prenosa mikroorganizama, a samim tim i zaraznih bolesti, pa je briga o njihovoj čistoći još važnija u prevenciji infekcija. Međutim, svakodnevno pranje ruku, čišćenje gelovima i drugi postupci koji se koriste za suzbijanje mikroorganizama, mogu oslabiti zaštitnu funkciju kože i tako dovesti do pojave ekcema, upozorava Ana Kovačević, menadžerka za edukacije i naučnu komunikaciju brenda La Roche-Posay, dodajući da zato treba da biramo „efikasne, ali blage i dermatološki testirane proizvode, bez parfema“.

  Kako često nismo u situaciji da operemo ruke sapunom i vodom ili to uradimo pravilno, dobro bi bilo da pri narednoj kupovini higijenskih proizvoda, usmerimo pažnju na kvalitetan izbor gela za čišćenje ruku. Iz La Roche-Posay laboratorije, rešenje stiže u vidu hidroalkoholnog gela za čišćenje ruku bez ispiranja, napravljenog prema efikasnoj i dermatološki testiranoj formuli.

  „Osim osnovne komponete koja će biti odgovorna za uklanjanje mikroorgaizama, dobri gelovi za čišćenje takođe moraju u svom sastavu imati i komponente za vlaženje kože, kao što je na primer glicerol, koji potpomaže vezivanje molekula vode u površinskim slojevima kože“, objašnjava dalje Ana.

  Pored etanola, sastojka koji obezbeđuje higijensku efikasnost, La Roche Posay gel za suvo pranje sadrži i glicerin, koji deluje smirujuće na kožu i sprečava njeno isušivanje. Mala količina gela više puta u toku dana, posebno nakon rukovanja i dodirivanja predmeta, pomoći će vam da zaštićeni i odgovorni u svim vašim aktivnostima.

  Kako ga lako možete spakovati u bilo koju torbu, koristiti u svakoj prilici i biti sigurni da će vam kožu učiniti i čistom i negovanom, La Roche-Posay gel čini se dobitnim izborom za dnevnu higijenu ruku. Neka zdravlje bude i vaš omiljeni aksesoar ove zimske sezone.

  Više informacija o Gelu za čišćenje ruku, kao i o ostalim proizvodima potražite na laroche-posay.rs.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE