Narkotici najjeftiniji u Albaniji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Narkotici najjeftiniji u Albaniji

  Albanija je zemlja sa najjeftinijom drogom i najvećim potencijalom korisnika u regionu, podaci su Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal.

  Prema podacima koje je prikupila Kancelarija UN, na tržištu narkotika, iako je reč o nelegalnoj trgovini, vladaju ekonomski zakoni ponude i tražnje – što veća ponuda cene su niže.

  Podaci su pokazali da Albanija ima najniže cene u regionu kada je reč o hašišu i kokainu i ima najveći potencijal korisnika.

  Stručnjaci koji su radili na ovom istraživanju kažu da je Albanija mesto porekla kanabisa i tranzitna zemlja za kokain.

  Većina narkotika se prebacuje u države Evrope, ali određene količine ostaju u zemlji, što povećava ponudu, pa samim tim snižava cene.

  Kao drugo, oni navode da je kupovna moć u Albaniji niska i da korisnici narkotika nisu u mogućnosti da kupuju skupu drogu, preneli su albanski mediji.

  Prema podacima UNODC, cena kokaina u Albaniji košta prosečno 80 dolara, dok je prosek za region procenjen na oko 100 dolara.

  Čak i kanabis je jeftiniji nego u bilo kojoj drugoj zemlji u regionu, pa se tako jedan gram marihuane može dobiti za samo pet dolara, dok se ista količina, na primer, u Crnoj Gori, prodaje za 26 dolara.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE