Napokon: Potvrde o uplati taksi više NIJE POTREBNO nositi u MUP (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Napokon: Potvrde o uplati taksi više NIJE POTREBNO nositi u MUP (VIDEO)

  Građanima Srbije je od danas omogućeno da 300 usluga Ministarstva unutrašnjih poslova plate putem novog sistema Plati.

  U to se ubrajaju plaćanje taksi i naknada prilikom vađenja novih ličnih karata i pasoša, registracije vozila, izdavanja saobraćajne dozvole itd. Uskoro i ostali organi državne uprave će početi da koriste ovaj sistem, navodi se u saoštenju Vlade Republike Srbije.

  Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elekronsku upravu Mihailo Jovanović predstavili su novi sistem Plati.

  “Naime, na Portalu eUprava razvijen je poseban sistem www.plati.euprava.gov.rs koji omogućava kreiranje jedinstvenog platnog naloga za bilo koju uslugu koji sadrži jedinstveni poziv na broj odobrenja”, navodi se.

  Na ovaj način u potpunosti se eliminiše potreba donošenja overene uplatnice u papiru kao dokaza da je plaćena odgovarajuća taksa ili naknada. Nakon kreiranja platnog naloga, građani na Portalu eUprava mogu izvršiti plaćanje Dina, Viza, Master i Mastro platnom karticom svih banaka koje posluju na tržištu Srbije, ali isto tako kreiranu uplatnicu mogu da sačuvaju i istu da plate putem svog naloga elektronskog bankarstva ili na šalteru bilo koje banke ili pošte.

  Beograd, 16.03.2021. – Ministar unutrasnjih poslova Aleksandar Vulin danas je u policijskoj stanici u Ljermontovljevoj ulici u Beogradu prisustvovao prezentaciji usluge “Plati” preko koje ce gradjani Srbije od danas sve uplate za vise od 300 usluga koje pruza Ministarstvo unutrasnjih poslova vezane za licna dokumenta, ali i druge usluge koje pruza MUP moci da plate elektronskim putem, preko portala eUprava “Plati” kreiranjem jedinstvene uplatnice. (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

  Nema više potrebe za dokazima o uplati

  „Samo od januara ove godine na Portalu eUprava preko 24.000 građana je zakazalo termin za ličnu kartu i pasoš i svi oni su morali da odu do banke ili pošte kako bi izvršili plaćanje taksi i naknada. Od sada građani to više neće morati da rade, dovoljno je da preko Portala eUprava zakažu termin i preko sistema Plati kreiraju uplatnicu i plate, a ta uplata biće evidentirana i dostupna šalterskom službeniku prilikom odlaska u zakazan termin. Odnosno, nema potrebe da građani više donose overene izvode ili druge dokaze o uplati kako bi dokazali da je neka taksa i naknada plaćena”, izjavio je Jovanović.

  Plaćanje taksi i naknada predstavlja sastavni deo većine postupaka. Zato je važna komponenta digitalizacije javne uprave i povećanja njene efikasnosti proces plaćanja koji treba da podrže kvalitetne i potpune elektronske usluge.

  Usluga „Plati“ svim učesnicima u procesu plaćanja (stranka, organ javne uprave, Uprava za trezor, banka) obezbeđuje sve neophodne podatke za kreiranje parametara uplate, provere statusa plaćanja i izvršenja usluge.

  Izvor: BIZlife

  Foto: MUP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE