Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Namenska industrija neće menjati vlasnike“

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se Vlada Srbije neće „rešiti ni lišiti“ odbrambene industrije i da će nastaviti da ulaže i pomaže očekujući rezultate.

  „Ne mislimo da bilo ko drugi postane vlasnik odbrambene industrije Srbije, ali  i te kako mislimo da privučemo i kapital i znanje“, rekao je Vulin na sastanku s direktorima i predstavnicima privrednih društava iz grupacije odbrambena industrija.

  On je rekao da je odbrambena industrija razvojna šansa Srbije, ali, kako je naveo, i prilika da se Srbija takmiči sa većim i moćnijim učesnicima na tržištu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  „Možda imaju više novca, ali našu pamet, vrednoću i upornost ne mogu da nadomeste“, ocenio je Vulin i istakao da je „namenska industrija preživela najteža vremena, ali je pokazala žilavost, oporavila se i počela da učestvuje na svetskom tržištu“.

  Prema novom zakonu o o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme, koji će se već na jesen naći pred poslanicima, stranci će moći da postanu vlasnici najviše 49 odsto kapitala u fabrikama naoružanja, municije i vojnih sredstava.

  Sindikati fabrika iz oblasti namenske industrije i ranije su se protivili privatizaciji u tom sektoru.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/MOD/Goran Stanković

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE