Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nakon smrti devojke, Slovenija prekida imunizaciju vakcinom Džonson i Džonson

  Slovenačka vlada je donela odluku da privremeno prekine imunizaciju protiv kovida-19 Džonson i Džonson vakcinom, sve dok se ne rasvetle okolnosti smrti 20-godišnje devojke koja je umrla od moždanog udara dve nedelje posle vakcinacije.

  „Došlo je do ozbiljnog neželjenog događaja nakon cepljenja i slučaja koji je završio tragično“, rekao je na konferenciji za novinare u Ljubljani ministar zdravlja Janez Poklukar i izrazio saučešće porodici preminule.

  On je dodao da je zato vlada na predlog stručne grupe donela odluku da privremeno obustavi vakcinaciju Džonson i Džonson vakcinom, prenela je agencija Hina.

  Ta vakcina se neće upotrebljavati za imunizaciju sve dok stručna komisija ne ispita medicinsku dokumentaciju i utvrdi da li je smrt dvadesetogodišnjakinje povezana sa vakcinacijom, nakon čega će odlučiti da li će se Džonson i Džonson koristi ili ne.

  Poklukar je dodao da je do tragične smrti u Sloveniji zabeležen samo još jedan smrtni slučaj, takođe kod mlađe žene koja je prvo dobila trombozu, a umrla u bolnici kasnije posle moždanog udara i da je u tom slučaju bila potvrđena veza između vakcinacije i smrti. On je ipak naglasio da je tom vakcinom u Sloveniji do sada vakcinisano 120.000 ljudi i da su „prednosti vakcinacije daleko ispred mogućih rizika“.

  Rekao je da se nada da tragični slučaj neće dovesti do pada interesovanja za vakcinaciju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE