Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najveći strah Amerikanaca – penzionisanje

  Amerikanci u prethodnih 11 godina najviše strahuju od penzionisanja, pokazalo je istraživanje Gallupa.

  Samo 43 odsto odraslih građana SAD koji nisu u penziji veruje da će nakon završetka radnog veka imati dovoljno novca za lagodan život, što je najmanje od 2012. godine, javlja CNN.

  Procenat onih koji veruju da će dobro živeti u penziji smanjiće se za pet odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno za 10 procenata u odnosu na 2021. godinu.

  Ove brojke su „prilično sumorne“, rekao je šef Gallupa Muhammad Younis i dodaje da odražavaju zabrinutost zbog visokih troškova stanovanja, strahove o sigurnosti novca na računima i strahove od moguće recesije.

  Amerika

  Istraživanje sprovedeno od 3. do 25. aprila pokazalo je da su žene znatno zabrinutije za svoju budućnost u penziji, jer 36 odsto žena u odnosu na 50 odsto muškaraca smatra da će bezbrižno živeti u starosti.

  Optimizam i pesimizam zavise i od visine trenutnih primanja, a 36 odsto pripadnika srednje klase veruje da će u penziji živeti bez finansijskih problema.

  Rezultati ankete su u skladu s pesimizmom koji proizlazi iz drugih anketa.

  Prema podacima Unverziteta u Mičigenu, raspoloženje potrošača u SAD u maju je bilo najniže, a nedavno istraživanje CNN pokazuje da 76 odsto Amerikanaca veruje da je privreda u lošem stanju.

  Samo 35 odsto Amerikanaca veruje da predsednik Džo Bajden može učiniti ili preporučiti dobar posao za ekonomiju, pokazala je ranija Gallupova anketa.

  Izvor: Agencije, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE