Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJVEĆI rečni tanker NA SVETU gradi se u zrenjaninskom brodogradilištu (FOTO/VIDEO)

  U zrenjaninskom brodogradilištu Šipjard Begej (Shipyard Begej), nekadašnjem brodogradilištu Begej, gradi se najveći rečni tanker nove generacije na svetu, dužine 135 metara, objavila je danas uprava brodogradilišta.

  Direktor brodogradilišta Marko Gudović rekao je da je brod težak 855 tona, da je na projektu izrade zaposleno 160 radnika, a naručilac je naftna kompanija „Šel“ (Shell) preko brokera iz Belgije.

  „Brod radimo iz dva dela, a u drugom našem brodogradilištu, u Perlezu, ćemo sredinom septembra sastaviti plovilo i obaviti porinuće“, rekao je Gudović.

  Istakao je da su svi radnici u brodogradilištu, kojih je 160, iz Srbije i da je u planu da se taj broj poveća na 250 zaposlenih.

  „Počeli smo i realizaciju projekta dve barže za suvi teret, dužine devedeset metara, za dve godine uradili smo projekat samohotke za suvi teret i za sledeću godinu imamo potvrdjena četiri nova projekta“, kazao je Gudović.

  „Rubikon šiping kompani“ (Rubikon Shipping Company) iz Beograda postalo je vlasnik imovine „Brodogradilišta Begej“ u stečaju 2016. godine kada je odluku o tome doneo Odbor poverilaca prihvativši ponudu „Rubikona“, čija je vrednost bila 96 miliona dinara.

  Od prošle godine kompanija „Rubikon“, po početnoj ceni od 177 miliona dinara, postala i vlasnik brodogradilišta „Šipjard eks 4M“ (Shipyard Bomex 4M) u Perlezu, koje je takodje bilo u stečaju.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Brodogradiliste Begej/DS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE