Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najveći KABARE u Beogradu o Beogradu 18. januara u Kombank Dvorani

  Nesvakidašnji spektakl pod nazivom „Veče beogradskih priča“ biće održan 18. januara u 20h u Kombank Dvorani. Domaćin će biti poznati novinar i književnik Zoran Nikolić, autor brojnih knjiga o istoriji  grada, ali i šarmer koji je u mnogo navrata publici približavao najlepše priče iz prošlosti Beograda na boemski i duhovit način. Nastup će pratiti i brojne fotografije nekadašnjeg gradskog ambijenta, kao i fantastični snimci iz Programskog arhiva RTS.

  Posebnu dinamiku ovoj večeri podariće gosti, poznati kao zaljubljenici u Beograd.

  Pred publiku će izaći ansambl „Legende“ koji nastavlja svoju kultnu karijeru sa novim pevačem,  kao i Ljuba Ninković, muzičar čiji akordi su obeležili mnoge beogradske ljubavi.

  Njegov brat, sjajni glumac Slobodan Boda Ninković izmamiće osmehe na njemu svojstven način, a popularna novinarka i urednik RTS Rada Đurić predočiće publici kako naizgled ozbiljan novinarski posao može da ima drugu, toplu, ljudsku i duhovitu stranu.

  Arhitekta, pisac i fotograf Budimir Buda Novaković duhovito će dočarati obrise još nekih važnih gradskih vragolija.

  Podsećamo, Nikolić je karijeru započeo sada već kultnom knjigom „Beograd ispod Beograda“, koju je koautorski napisao sa Vidojem Golubovićem, a usledili su „Masonski simboli u Beogradu“ kao i roman „Grad tajni“. Svoju posvećenost misterijama našeg grada uobličio je i kroz dvotomnu knjigu „Tajna Novog Beograda“ koju potpisuje sa novinarkom Mirkom Radonjićem, a kruna dosadašnje karijere mu je knjiga u tri toma „BG priče“ koja obuhvata petogodišnji rad na prikupljanju najlepših pripovesti o našem gradu. Sve njegove knjige imaju višestruko ponovljena izdanja i najtopliji prijem kod publike.

  Domaćin ove večeri je napravio izuzetan spoj istraživačkog rada sa pripovedačkim predstavljanjem rezultata onoga što je pronašao. Tako je Nikolić i autor brojnih televizijskih emisija, kao i turističke ture koja traje već punih osam godina, a vodi sugrađane kroz tajne Beogradske tvrđave i njenih podzemnih objekata.

  Sve njegove priče odišu iskrenim, boemskim prizvukom, toliko važnim u očuvanju duha ovog grada. Zato su Zoran Nikolić i prijatelji odlučili da publiku pozovu među linije koje su uvek spajale beogradska srca. Uz tvrdnju da je beogradsko „šmekersko“ lice njegovo najveće blago, „lična karta“, razlog zašto oni koji pokušaju da napuste uvek u njega žele da se vrate… Zato vas Zoran Nikolić i prijatelji pozivaju na pogled ka prošlosti kao na potrebu da dobrog prijatelja pogledate u oči.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE