Najveće "ostavke i odlasci" izvršnih direktora u 2018. godini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najveće “ostavke i odlasci” izvršnih direktora u 2018. godini

  Nekoliko izvršnih direktora iz nekih od najvećih i najznačajnijih kompanija sveta je ove godine napustilo tu poziciju. Ovo su neki koje je Forbs izdvojio kao one koji su zadobili najviše pažnje:

  Kevin Sistrom, Instagram

  Ovog septembra, Sistrom, izvršni direktor Instagrama kao i njegov suosnivač Majk Kriger, objavili su da se povlače iz kompanije zbog navodnih tenzija sa Markom Zakerbergom.

  Za proteklih šest godina, prateći akviziciju Instagrama, Sistrom je bio glavni za uklapanje prihoda od oglašavanja kao i dopiranje do omladine, koja sve više zapostavlja Fejsbuk.

  Indra Nuji, Pepsi

  Generalni direktor kompanije “Pepsiko” (PepsiCo) Indra Nuji otišla je sa te funkcije posle 12 godina.

  Nuji je bila prva žena na toj poziciji u istoriji kompanije. Ona je izjavila da je iskreno počastvovana što je radila na tom mestu, kao i da je ponosna na postignuća kompanije za 12 godina.

  Matijas Muler, Folksvagen (Volkswagen)

  Na proleće je objavljeno da Matijas Muler, koji je pre toga radio kao direktor Poršea, odlazi sa pozicije izvršnog direktora Folksvagena.

  Od kada je Matijas Muler preuzeo funkciju generalnog direktora Folksvagena u 2015. godini, investirano je najviše u razvoj električnih vozila i takođe je započeta reorganizacija upravljačke strukture kompanije. Pod njim je firma zadržala titulu najvećeg svetskog proizvođača automobila.

  Lojd Blenkfejn, Goldman Saks

  Posle 12 godina na čelu moćne bankarske grupacije Goldman Saksa, Blenkfejn je ranije ove godine podneo ostavku. Zamenio ga je operativni direktor Dejvid Solomon.

  Blenkfejn je bio na nekoliko pozicija u firmi, a ove godine je bio na 47. mestu Forbsove liste najmoćnijih ljudi na svetu.

  Izvor: BIZLife, Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE