Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Povratak u kancelariju, zaposleni, veštine

  Najveće CRVENE ZASTAVICE na potencijalnim radnim mestima za kandidate

  Traženje posla može da bude kao izlazak, kada određene „crvene zastavice“ mogu da se istaknu. Određena ponašanja ili prakse često su znak upozorenja o nepovoljnom radnom okruženju.

  Na sajtu za zapošljavanje Monster može da se vidi izveštaj koji je nastao nakon ankete, u kojoj je učestvovalo više od 6.000 radnika. Otkriveno je da je 73 odsto reklo da je ,,mikromenadžment“ najveća crvena zastava na radnom mestu, dok je skoro polovina (46 odsto) rekla da bi to bio razlog da napuste posao.

  Na drugom mestu je „favorizovanje“ (72 odsto) kao najveća crvena zastava, a zatim slede poslovi koji zahtevaju više od tri kruga intervjua (65 odsto).

  Posao, radno okruženje

  Posao, radno okruženje Unsplash)

  Izveštaj je takođe utvrdio da se najveće „bolne tačke“ osećaju među radnicima. Na prvom mestu sastanci, koji su „mogli da budu samo imejl“ (59 odsto), „nefleksibilno“ radno vreme (51 odsto) i nedeljni napredak ili  tzv. status sastanci (31 odsto).

  Iako se neke crvene zastavice možda neće pojaviti dok kandidati zvanično ne uđu u radno okruženje, postoje neki načini da ih uočite tokom procesa prijave – tako da možete da se usmerite u drugom pravcu, piše Entrepreneur.

  Prema platformi za traženje posla The Muse, neke ključne stvari na koje treba obratiti pažnju su „neobičan“ ili dvosmislen jezik u objavama, jer to može da implicira da kompaniji nedostaje identitet ili se „previše trudi“; nejasna ili preterana lista dužnosti, jer to može da znači da će funkcija na kraju obuhvatati bezbroj obaveza koje nisu u opisu i širok raspon plata, jer bi to moglo da signalizira na dvosmislenost uloge ili da kompanija ne plaća adekvatno za posao.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Freepik, Unsplash

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE