Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novac,kreditni rejting

  Najveća kompanija do sada skratila RADNU NEDELJU – bez smanjenja plata

  Najveća kompanija koja je do sada u Velikoj Britaniji odlučila da skrati radnu nedelju je banka, s namerom da poboljša mentalno i fizičko blagostanje zaposlenih.

  Britanska Atom banka donela je odluku da njeni zaposleni od sada rade četiri dana u nedelji i to bez smanjenja plata.

  Mediji sa ostrva pišu da je to prva velika kompanija koja se odlučila na ovakav potez.

  Atom banka je objavila da će za svojih 430 zaposlenih, smanjiti broj radnih sati nedeljno sa 37,5 na 34 i da očekuju da će većina radnika slobodne dane uzeti u ponedeljak ili petak.

  Ova politika, koja je stupila na snagu 1. novembra, uvedena je kako bi se podržalo „mentalno i fizičko blagostanje“ zaposlenih u Atomu i poboljšala produktivnost, saopštila je kompanija.

  „Četvorodnevna nedelja će našim zaposlenima pružiti više mogućnosti da se bave svojim strastima, provode vreme sa svojim porodicama i izgrade zdraviji balans između posla i života“, rekao je izvršni direktor Atom banke Mark Mulen.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Atom bank (@atom.bank)

  Produktivnost zaposlenih ista

  Mulen je rekao da je Atom banka isprobala novi način rada u manjim timovima pre nego što ga je implementiran na nivou cele kompanije.

  „Svi su to morali da urade da bismo zaista razumeli da li će to uspeti. Do sada nisam primetio pad produktivnosti ili nivoa usluge korisnicima, ali svakako treba vremena da se ljudi prilagode“, rekao je on.

  Atom banka je pokrenuta 2016. godine kao mobilna banka, a preko svoje aplikacije nudi štedne račune, poslovne kredite i hipoteke.

  Dve studije na Islandu između 2015. i 2019. godine koje su testirale četvorodnevnu radnu nedelju po istoj stopi plate nisu otkrile odgovarajući pad produktivnosti među učesnicima i dramatično povećanje blagostanja zaposlenih.

  Još jedan primer daje na „Elephant Ventures“, kompanija za softver i inženjering podataka iz Njujorka, koja je trajno prešla na četvorodnevnu radnu nedelju nakon uspešnog testiranja u avgustu 2020. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE