Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  vučić

  Najuspešnija godina Beograda na vodi, i država puni kasu

  Kompanija Beograd na vodi najavila je isplatu dela ostvarene dobiti svojim vlasnicima. U tu svrhu namenjeno je deset milona evra, a državi sa udelom u vlasništvu preduzeća od 32 odsto, sleduje trećina, tačnije 3,2 miliona evra.

  „Prethodna godina bila je najuspešnija godina u poslovanju društva Beograd na vodi d.o.o. od početka projekta. Tokom 2021. godine, Beograd na vodi d.o.o. ostvario je ukupne prihode od 185 miliona evra, a neto dobit za isti period iznosi 29,5 miliona evra. Kompanija će isplatiti dividende u vrednosti od 10 miliona evra. Trećina ovog iznosa biće uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija učestvuje u vlasništvu kompanije sa 32 odsto“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

  Prema rečima direktorke Beograda na vodi Zorane Burlić, tokom 2021. godine završena je izgradnja još četiri stambene zgrade u ovom naselju.

  „Tako je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1.500 u sedam završenih zgrada. Da je interesovanje za stanovanje u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da smo prošle nedelje prodali jubilarni 4000. stan. Poslovni planovi kompanije su pre svega razvojni, pa će se najveći deo dobiti i dalje ulagati u izgradnju, a zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, deo će biti uplaćen u bužet Republike Srbije“, kaže Zorana Burlić, navodi se u saopštenju.

  U saopštenju se ističe da se, paralelno sa izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi i na izgradnji infrastrukture. Kako se navodi, do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih saobraćajnica, rekonstruisan je Savski trg, otvoren je Savski park, izgrađen najveći tržni centar u regionu – Galerija.

  „Finansijski izveštaji kompanije Beograd na vodi d.o.o. pokazuju pozitivnu razliku od preko 40 miliona evra od početka projekta. Na izgradnji je trenutno angažovano blizu 2.200 radnika“, ističe se u saopštenju ove kompanije.

  Izvor: N1

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE