Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najisplativija subvencija: „Moja Srbija“ traži još vaučera za letovanje u Srbiji

  Udruženje „Moja Srbija“ zatražilo je od vlade Srbije i Ministarstva turizma da puste u opticaj nove količine vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji za 2022. godinu.

  Vlada Srbije je početkom ove godine odobrila kvotu od 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, koja je potrošena za samo mesec dana.

  „Mnogi građani, koji nisu uspeli tako brzo da skupe potrebnu dokumentaciju, uskraćeni su za mogućnost dobijanja ovog vida podrške“, navodi se u saopštenju udruženja „Moja Srbija“.

  Kako je istaknuto, zbog potrebe da hitno definišu vreme i mesto odlaska na odmor, dešavalo se da građani rezervišu termine koje kasnije neće moći da iskoriste, tako da će i iz ove kvote mnogi vaučeri ostati neiskorišćeni.

  „Vrtoglavi rast cena umanjio vrednost ove subvencije, ali i ta mala podrška ima veliki značaj za podsticanje građana da deo svog odmora provedu u Srbiji“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“ i dodao da se time pune budžetski fondovi, „a mnogobrojni građani koji privređuju u domaćem turizma prihoduju, preživljavaju, hrane svoje porodice i koliko god mogu investiraju u svoje objekte i u dodatnu turističku ponudu“.

  „U teškim vremenima neophodno je da se ponašamo odgovorno i domaćinski. Neophodno je da zaštitimo svoje građane i da podstičemo domaću privredu. S obzirom na to da gotovo sav novac plasiran u domaći turizam ostaje u Srbiji, verujemo da će nadležno ministarstvo naći mogućnost za puštanje u opticaj nove količine vaučera i da će time obezbediti našem narodu dodatnu mogućnost za odmor, za zaradu i za preživljavanje“, naglasio je Ristić.

  U udruženju „Moja Srbija“ ističu da se podela vaučera za odmor u Srbiji tokom prethodnih sedam godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE