Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Najbolji smo“: Srbija će Hrvatskoj i CG pobeći za više milijardi EUR

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija ove godine među zemljama Evrope imati najmanji pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) i radi podsticanja rasta najavio dodatna ulaganja u veće projekte i održavanje puteva.

  Vućić je novinarima posle posebne sednice Vlade Srbije rekao da je u trećem kvartalu rast BDP u odnosu drugi kvartal bio 11 odsto, a da je pad u poređenju sa istim periodom prošle godine bio 1,3 odsto.

  Najavio je značajana ulaganja u rudarstvo, energetiku, građevinarstvo, saobraćaj i infarstrukture, pre svega u izgradnju gasovoda, i rekao da je obezbeđeno 14,4 milijarde dinara dodatnog ulaganja u održavanje puteva.

  „Za dalji rast BDP potrebno je da ne zatvaramo ekonomiju i zato molim sve ljude iz Kriznog štaba da, ako je moguće, ne zatvaraju ugostiteljske objekte. To je potrebno zbog ljudi koji tamo rade, ne zbog države, država nema probleme sa budžetom“, rekao je Vučić.

  „Najbolji smo, imamo najmanji pad u Evropi u trećem kvartalu“, rekao je Vučić i pohvalio se da će Srbija još više „pobeći“ drugim zemljama regiona.

  „Srbija će za tri godine Hrvatskoj da pobegne za 3,5 milijarde evra, a Crnoj Gori za još pet milijardi“, najavio je on.

  Istakao je da će Srbija biti jedna od retkih zemalja koja će ne samo minimalac, već i plate u javnom sektoru i penzije uvećavati bez značajnijih negativnih efekata po budžet, to jest uz držanje zdrave privrede bez zaduživanja zemlje.

  „Treba da budemo strpljivi i guramo našu ekonomiju napred. To ne znači da se bilo koga plašimo, da neko suštinski neće razumeti našu poziciju, već da želimo dobre odnose sa svima, i jedina stvar u kojoj želimo da se takmičimo jeste ekonomija, stopa rasta BDP. Tim takmičenjem želimo da se ponosimo, u drugim oblastima ne želimo da se takmičimo“, zaključio je predsednik Srbije.

  Izvor: Beta, agencije

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE