Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  AI, fabrike veštačke inteligencije

  Najbolje AI obrade poznatih pesama koje će završiti na vašoj plejlisti

  Veštačka inteligencija polako ali sigurno ulazi u muzičku industriju, i iako to otvara Pandorinu kutiju pravnih i etičkih pitanja, AI muzika je nesumnjivo novi trend.

  Muzičari koriste AI kako bi generisali muziku izvođenu od strane muzičkih legendi, njihovih omiljenih filmskih zvezda ili čak crtanih junaka, što inače ne bi bilo moguće bez veštačke inteligencije.

  Iako se postavlja pitanje koliko je to zapravo dobro za muzičku industriju, milioni pregleda na YouTube-u i pozitivni komentari pokazuju da je AI muzika, na kraju krajeva, zabavna i široko cenjena. S tim u vezi, odlučili smo kreiramo listu najboljih AI pesama koje ćete možda i vi sami uskoro slušati u slobodno vreme.

  Bring Me to Life – Eric Cartman

  “Bring me to life” je klasik i najpopularniji singl grupe Evanescence. AI verzija pesme izvedena od strane Erica Cartmana, fiktivnog lika iz South Parka, čista je i savršeno imitira Cartmanov glas dok Cartmana prikazuje u potpuno novom svetlu.

  https://www.youtube.com/watch?v=HrnSMdMqn2M

  Ova obrada pesme zvuči kao da je Cartmanov glas nestrpljivo čekao da se pokaže svetu. Osoba koja je napravila ovu obradu odlično je istakla hrapavost u Cartmanovom glasu, što je, prema našem mišljenju, ono što pesmu čini tako zaraznom. Neverovatno je kako ova obrada može izazvati toliko emocija i odvesti vas nazad u vaše tinejdžerske godine pune bunta.

  I feel It Coming – Michael Jackson

  Michael Jackson ima preko 36 miliona mesečnih slušalaca na Spotify platformi, pa možemo reći da Kralj Popa nije zaboravljen. Iako nam je Jackson podario mnoštvo hitova tokom svoje karijere, ova obrada koja spaja prošlost sa sadašnjošću je sveže remek-delo koje mnogi uveliko cene.

  https://www.youtube.com/watch?v=DArRvMQ6VOA

  Dakle, ako vam fali nova muzika, obrada pesme “I Feel It Coming” je još jedan hit koji treba dodati na plejlistu.

  Somebody That I Used to Know – Kanye ft. Playboy Carti

  Program koji je korišćen za pravljenje ove obrade je toliko neverovatno precizan da možete osetiti napetost u Cartijevom glasu dok “pokušava” da otpeva refren. Hrapavost u njihovim vokalima je pravo osveženje, i učiniće da poželite da vaši omiljeni reperi više eksperimentišu sa različitim žanrovima.

  Ostale predloge AI pesama možete naći na WebMind portalu.

  Izvor: WebMind

  Foto: WebMind

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE