Nagrada za VAKCINISANE: Novac, ali i krofne, piće i marihuana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nagrada za VAKCINISANE: Novac, ali i krofne, piće i marihuana

  Osim zaštite od virusa Covid-19, vakcinacija u poslednje vreme donosi i neke druge benefite.

  Naime, mnogi poslodavci odlučuju se da nagrade svoje zaposlene koji se vakcinišu kako bi podstakli i ostale na taj korak.

  U poslednjih par nedelja imali smo priliku da čitamo o poslodavcima koji su svojim zaposlenima davali određeni iznos kao nagradu, dok su kompanije širom Amerike odlučile da svoje zaposlene, pored novčane nagrade, časte slatkišima, krofnama, pićem, besplatnom vožnjom, pa čak i marihuanom.

  Stručnjaci ipak kažu da nuđenje podsticaja nije nužno najefikasniji ili najekonomičniji način za povećanje broja vakcinisanih. Ipak, to nije sprečilo poslodavce da ponude gomilu besplatnih stvari u zamenu za dokaz o vakcinisanju.

  U Klivlendu, jedan market odlučio je da svim kupcima koji dođu i pokažu dokaz o vakcinaciji ponudi pivo koj eće platiti svega 10 centri.

  U jednoj ambulanti u Mičigenu koja je specijalizovana za medicinsku marihuanu, svi koji imaju 21 godinu i više i koji su primili vakcinu, mogu da pokupe dovoljno količine za mesec dana.

  Američka kompanija koja proizvodi jogurt Chobany odlučila je da na mestima za vakcinaciju svima da po jedan jogurt. Takođe, po jednu čuvenu krofnu Krispy Kreme moći će besplatno da pojedu oni koji pruže dokaz o vakcinaciji do kraja 2021. godine.

  SLičan slučaj zabeležen je i u Izraelu, u Tel Avivu. Kedan kafić otvorio je mobilnu stanicu za vakcinaciju i ponudio besplatno bezalkoholno pivo i sok od breskve onima koji su dobili vakcinu.

  U Srbij isu za sada poznate dve kompanije koje su odlučile da svojim zaposlenima koji su se vakcinisali podele bonuse, a evo o kojim kompanijama je reč.

  Vlasnik koji PLAĆA RADNICIMA za vakcinaciju za BIZLife: Zašto sam to odlučio?

  Još jedan poslodavac NOVČANO NAGRAĐUJE radnike ako se vakcinišu

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE