Nacionalni stadion dobija temelje na proleće

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nacionalni stadion dobija temelje na proleće

  Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da se završetak projekta Nacionalnog stadiona očekuje u prvoj polovini ove godine.

  Naveo je i da je ideja da se sa njim konkuriše za održavanje finale Lige šampiona i Lige Evrope.

  “Na proleće počinjemo sređivanje infrastrukture koja će da vodi do stadiona, od putne do komunalne. Završetak projekta stadiona očekujemo u prvoj polovini ove godine, kao i da krenemo sa kamenom temeljcem, odnosno sa izgradnjom”, izjavio je Udovičić.

  On je rekao da je ideja da Beograd sa multifunkcionalnim stadionom konkuriše za održavanje finala Lige šampiona i Lige Evrope, a kako je dodao standardi FIFA i UEFA “guraju” da se ulažu sredstva za rekonstrukciju stadiona.

  “Ne žele više da gledaju kroz prste da naši klubovi igraju na stadionima koji ne ispunjavaju kriterijume. To je jedna globalna borba. Imamo sportski kvalitet i možemo da finansijski pratimo neke zemlje”, rekao je Udovičić za Telegraf.

  Kako je naveo u ovom momentu u toku je obnova tri stadiona u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, a ove godine počeće rekonstrukcija još pet stadiona, dok će izgradnja Nacionalnog stadiona početi čim se steknu uslovi.

  Izvor: 021, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE