Nabavka novih aviona Er Srbije nije obustavljena, već odložena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nabavka novih aviona Er Srbije nije obustavljena, već odložena

  Država već dve godine ne subvencioniše Er Srbiju, ali prema ugovoru isplaćuje dugove nastale do 2013. godine, kaže ministar finansija Siniša Mali i dodaje da nabavka novih aviona za nije obustavljena već odložena za period 2022-2025 godine

  Mali je rekao da Vlada Srbije ispunjava ugovorne obaveze, a “ono što je definisano ugovorom je i preuzimanje onih starih bankarskih obaveza i stvari iz prošlosti koje se ne tiču Etihada”.

  “Nismo imali u budžetu 380 miliona dolara, ako se ne varam, da isplatimo odmah nego to plaćamo u nekom periodu od desetak godina. Kako dospeva za plaćanje mi te stare dugove ili kredite vraćamo, ili kroz Air Serbiu ili direktno”, rekao je Mali novinarima.

  Ministar je kazao da ne postoje subvencije koje idu u ovu kompaniju već dve godine unazad. Za spominjanu nabavku 10 aviona A320 neo Etihada za Er Srbiju, ministar finansija je rekao da “nije obustavljena” i da je “pomerena za period od 2022. do 2025. godine”.

  Mali je istakao da kompanija u ovom trenutku profitabilno posluje i, kada su pogledali koliko bi novi avioni doprineli profitabilnosti Er Srbije, ispalo bi da bi oni ugrozili profitabilnost”. Postojeći avioni su se pokazali efikasnim, rekao je Mali.

  Izvor: Novosti

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE