Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na šta dr Srđa Janković upozorava kada su u pitanju deca i vakcinacija?

  Imunolog i član Kriznog štaba dr Srđa Janković izjavio je da vakcina štiti i da je bezbedna za decu stariju od 12 godina.

  Te godine su, kaže, samo administrativna granica i pitanje je vremena kada će biti odobrena i za decu mlađu od tog uzrasta.

  Dr Srđa Janković navodi da u Tiršovoj nema dece koja boluju od kovida jer je primarna za njihov smeštaj KBC „Dr Dragiša Mišović“.

  „Imamo kapacitet za izolaciju da lečimo decu koja zbog osnovne bolesti moraju da se leče kod nas, a imaju i kovid“, rekao je dr Srđa Janković.

  Pošto se ne zna još koliko će epidemija trajati, dr Srđa Janković upozorava da je nekoliko stvari važno kada je reč o deci.

  „Bitno je da deci omogućimo što je više normalno odrastanje, sa jedne strane, ali sa druge strane i da deca budu bezbedna, što je na prvom mestu, zato imamo ovakav sistem. Na trećem mestu je i to da želimo da sprečimo da se bolest širi kroz dečje kolektive“, naglasio je član Kriznog štaba.

  Kaže da u njegovu ordinaciju često dolaze roditelji sa brojnim pitanjima i da se mogu čuti brojne dezinformacije.

  „Teza da se vakcinacija može negativno odraziti na plodnost, nema nikakvu osnovu. Nema dokaza, naznaka i nema racionalne osnove da se postavi ni kao hipoteza. To je izmišljotina. Ne postoji ostatak virusa ili genska osnova virusa koja će se pomešati sa našom. RNK ne dolazi u kontakt sa ćelijom i razgradiće se za tri dana. Vrlo često, nažalost, odluka o vakcinaciji kod mnogih ljudi ne dolazi samo na osnovu informacije, već na osnovu i shvatanja svog identiteta, krupnog određenja da neki ‘oni’ žele da nam nametnu vakcinu, a ‘mi’ ne želimo. Da prestanemo sa ‘mi’ i ‘oni’ i da se vakcinišemo i da nikakve ideološke primese na utiču na ovu odluku“, istakao je Janković.

  Kada je reč o kovid propusnicama, dr Srđa Janković ih podržava i smatra da ne krše ljudska prava.

  Izvor: RTS

  Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Komentari

  • Ranko

   Propusnice ne krse ljudska prava, znaci ulaze jedni a drugi ne to je eticki, civilizacijski. U osnovna ljudska prava ulazi i prirodno bitisanje, znaci pravo na vazduh, vodu, hranu, lecenje. Kako onda ne dati casu vode nekom ko nema propusnicu za kafic, ili za hleb, onda ne moze ni u skolu, i to je neljudski nehuman i nakaradan sistem. Privatnicima fali radna snaga u svim segmentima a posao nije trajan, moze zatvoriti sutra. kako neko moze placati i stizati mu racuni ako nema prava.. prirodno pravo je deo prirode kao osnovna ljudska prava jer su ljudska bica deo prirode i neprikosnovena, ne moze se menjati, kao vera, savest, moze se menjati koliko god puta ali bit prirode ne, kao prigovor savesti, vojska, da doktor ne zeli nesto, i sl. isto kao ajde da u zakon ubacimo da bilo koje drvo ima lisce poseci, sunce sija, nebo itd.. Srdja je pomesao gradjanska sa osnovnim, znaci postoje gradjanska ljudska prava i postoje osnovna.. gradjanska se mogu ograniciti bez uplitanja osnovna(ne mozes nekog zatvoriti ako nije nesto UCINIO SA SVESCU, i da ga drzis bez hrane, vode, toaleta, higijene) Osnovna su deo prirodnog postojanja i kao takva NEPRIKOSNOVENA

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE