Na Kosovu se zabranjuju igre na sreću

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na Kosovu se zabranjuju igre na sreću

  Vlada u Prištini usvojila je nacrt zakona kojim se zabranjuju sve igre na sreću u narednih 10 godina. Od ove zabrane izuzeta je jedino lutrija Kosova.

  Nacrtom zakona o zabrani kockanja, predviđa se zabrana svih igara na sreću osim lutrije Kosova, kao i ukidanje prethodnog Zakona o igrama na sreću i podzakonskih akata za njegovo sprovođenje.

  Ukoliko ovaj nacrt zakona bude usvojen u skupštini, stupiće na snagu 15 dana nakon objavljivanja u Službenom glasniku Kosova.

  Krajem prošle nedelje, na vanrednoj sednici kosovske skupštine, sa 74 glasova za, usvojena je “Rezolucija o obustavi aktivnosti kazina i igara na sreću i izmenama i dopunama odgovarajućeg zakona”.

  Ovom rezolucijom naloženo je kosovskoj vladi da započne zakonske procedure za prekid aktivnosti svih vrsti igara na sreću, do izmene zakona, ali i dat mandat skupštinskom Odboru za budžet i finansije da inicira procedure za sastavljanje novog zakona, koji zabranjuje rad kazinima i objektima u kojima se održavaju igre na sreću u periodu od deset godina.

  Sednica je održana na predlog poslanika LDK Avdulaha Hotija, a nakon nedavnih tragičnih ubistava dvojice mladića u kazinima u Lipljanu i Suvoj Reci.

  Istog dana, Kosovska policija u saradnji sa poreskom administracijom i Carinom Kosova sprovela je akciju na teritoriji 33 grada na Kosovu, u kojoj je pretraženo 235 kockarnica i kladionica, od kojih je njih 35 i zatvoreno.

  Na vanrednoj konferenciji za novinare, održanoj tim povodom, saopšteno je da zatvorene kladionice i kockarnice nisu imale dozvolu za rad, što je i bio razlog da se akcija sprovede.

  Izvor: KosSev

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE