Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na četiri aerodroma u aprilu samo 20 putnika

  Četiri najveća jadranska aerodroma u Hrvatskoj – Split, Zadar, Dubrovnik i Rijeka, imali su u aprilu ove godine ukupno 20 putnika.

  To je „ravno katastrofi“ jer su, poređenja radi, ta četiri aerodroma u aprilu prošle godine imala ukupno 454.377 putnika. Od toga, šest putnika registrovano je na splitskom, a 14 na riječkom aerodromu, dok preostala dva nisu imala ni jednog putnika, piše portal Novac.

  Od najvećih hrvatskih aerodroma jedino je zagrebački u tom mesecu imao – 5.118 putnika. U to vreme on je bio jedini preko kojeg se odvijao međunarodni vazdušni saobraćaj. U to su ubrajani i repatrijacioni letovi i humanitarna pomoć. Istog meseca prošle godine aerodrom „Franjo Tuđman“ je beležio je 311.368 putnika.

  Ovogodišnji plan aerodroma Split je bio da dostigne 3,5 miliona putnika. Trenutna predviđanja su na nivou 15 do 20 odsto prošlogodišnjeg prometa, koji je bio oko 3,3 miliona putnika, ističe za Jutarnji list Lukša Novak, direktor tog aerodroma.

  Do 12. juna kroz aerodrom u Splitu je prošlo 87.000 putnika što je tek 11 posto prošlogodišnjeg prometa.

  Aerodrom Zadar prošle godine imao je rast putnika od 30 posto. Preskočili su brojku od 800.000, a planovi za ovu godinu su bili još ambiciozniji.

  „Do kraja godine očekujemo između 150.000 i 200.000 putnika što je pad od 75 odsto u odnosu na lane. Prema sličnim procenama, toliki bi bili i finansijski gubici“, navodi se u odgovoru uprave zadarskog aerodroma.

  Dubrovački aerodrom je u aprilu bio zatvoren dok je u maju bio na 1,27 odsto prometa iz istog meseca prošle godine. U junu se očekuje da će promet dostići 3,01 odsto iz istog meseca prošle godine.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE