Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  N1: Švajcarci nude 7 miliona za FAS

  Somborska fabrika akumulatora – FAS – čiji su najpoznatiji brend bili akumulatori Black Horse, mogla bi uskoro ponovo da počne s radom, pošto odbor poverilaca razmatra ponudu švajcarske kompanije vrednu sedam miliona evra.

  Kako javlja N1, od tog novca, radnici koji potražuju višemilionske iznose, neće videti praktično ni dinar, jer se fabrika prodaje kao pravno lice, što prema rečima stečajnog upravnika somborske fabrike Predraga Ljubovića znači da novi vlasnik ne bi imao nikakvu obavezu da namiri višemilionska dugovanja ovog preduzeća.

  “To znači da onaj ko kupi fabriku, kupuje fabriku sa svim njenim pravima. Sve obaveze koje fabrika akumulatora ima, ostaju na stečajnoj masi”, kaže Ljubović.

  N1 javlja da je interesovanje pokazala  švajcarska kompanija Batagon, ponuda je sedam miliona evra i prema rečima predstavnika te kompanije Dalibora Matića, dolaze sa velikim obećanjima.

  “Naši planovi bi bili da se vrati ponovo proizvodnja, da se vrate svi zaposleni koji su tamo radili u prethodnom periodu, i da podignemo ponovo tržište Balkana, a ujedno, glavni interes je tržište Evrope i Rusije”, ističe Matić.

  Ako ponuda Batagona bude prihvaćena, novi vlasnik u posao će ući u idealnim uslovima.

  FAS je prestao sa radom pre dve i po godine, kada je nakon propasti koncerna Farmakom Miroslava Bogićevića u fabrici koja je akumulatore proizvodila, uveden stečaj.

  Izvor: N1, BIZLife

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE