Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Musicology Barcaffè Sessions muzikom povezuje region

  Novo izdanje Musicology Barcaffè Sessions najavljeno je juče u klubu Bitefartcafe, uz mnogobrojne goste i domaće izvođače. Koncertni serijal, koji će ove godine prvi put biti organizovan na regionalnom nivou predstavljen je izložbom fotografija “Muzika povezuje ljude”. Drugo izdanje serijala otvoriće 28. i 29. septembra koncert Incognito sastava u Beogradu, dok će ove britanske legende pred ljubljanskom publikom nastupiti 30. septembra. Ovim koncertom će zvanično početi prvi serijal Musicology Barcaffè Sessions u Sloveniji. U želji da pomogne i podrži razvoj kulture, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu, Barcaffé je i ove godine generalni partner festivala.

   «Izuzetno mi je zadovoljstvo što Musicology Barcaffè Sessions raste i što nastavlja da povezuje različite ljude, sličnog muzičkog afiniteta, ove godine i u Sloveniji. Naravno, nije nam plan da tu stanemo, pa za sledeću sezonu već planiramo nova iznenađenja. Smatram da je koncept intimnog muzičkog uživanja u manjim koncertima velikih izvođača koji smo osmislili, nešto što nas je međusobno duboko povezalo, ne samo u toku koncerata, nego i u stalnoj borbi za kvalitetniju muzičku scenu. Povezalo nas je i sa svim muzičarima koji su prethodne godine nastupali na serijalu. Njihovu muziku i emociju smo uspeli da doživimo na potpuno nov i drugačiji način, a svaki koncert je bio fascinantna priča za sebe» kaže Miša Relić, direktor koncertnog serijala.

  «Podrška koju već drugu godinu pružamo realizaciji ovog jedinstvenog muzičkog događaja je u skladu sa prirodom Barcaffè brenda i opredeljenjem da pomaže razvoj kulture. Barcaffè je brend posvećen uživanju u umetnosti, sa akcentom na muziku i mlade i tako se postavlja u celom regionu. Musicology Barcaffè Sessions je namenjen ljudima sa istančanim sluhom, ljubiteljima kvalitetne muzike. Oni su kreativni na drugačiji način, posvećeni su inspiracijama, vole dobru umetnost i dobru muziku. Taj jedinstveni koncept uživanja u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvezda, jednak je uživanju u vrhunskoj Barcaffè espresso kafi» izjavio je Andrej Bele, generalni direktor strateškog poslovnog područja kafa Atlantic Grupe.

  Prvi koncert Incognita, 28. septembra, skoro je rasprodat, pa je zbog velikog interesovanja najavljen još jedan koncert dan kasnije, 29.9, a nakon toga bend nastavlja za Sloveniju. Na konferenciji su otkrivena i neka od imena koja će na serijalu nastupiti do Nove godine. Norveška atrakcija i multiinstrumentalista, Bernhoft, stiže u Beograd već 19. oktobra, a za ovaj koncert su karte već u prodaji. Nakon Bernhofta, Musicology Barcaffè Sessions po prvi put u Srbiju dovodi jednu od najvećih jazz zvezda današnjice, pijanistu i producenta Roberta Glaspera. On dolazi za svojim triom uz pojačanje fenomenalne Erike Patris Kembel, poznatije kao DJ Sundance, a osim u Beogradu, Glasper će biti drugi izvođač Musicology Barcaffè Sessions Slovenija. Sve karte za koncerte biće u prodaji preko prodajnih mreža eventim.rs i ddtickets.rs.

  Povodom početka nove sezone i širenja koncertnog serijala na Sloveniju, organizovana je izložba fotografija “Muzika povezuje ljude”, koja će sumirati najlepše momente sa prethodnih izdanja festivala, uhvaćene kroz objektive 5 fotografa različitih senzibiliteta. Izložba će trajati od 7. do 27. septembra u klubu Bitefartcafe, a fotografije izlažu: Bojana Janjić, Creative couple, Marko Obradović Edge, Željka Dimić, Mikica Andrejić.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE