Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mrkonjić u svom stilu o prijavi: Džetlmen sam, ali „nepismeni“ ste

  Bivši ministar infrastrukure Milutin Mrkonjić izjavio je da nije odgovoran za eventualne propuste u radovima na deonici od Uba do Lajkovca na Koridoru 11.

  „Zna se ko je za šta odgovoran. Ja sam kao ministar bio odgovoran za strateške odluke. Za to sam spreman da odgovaram. Ministarstvo ne gradi, ono vrši nadzor, grade preduzeća“, kazao je Mrkonjić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

  On se oglasio povodom pisanja beogradskih medija da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zbog propusta u izgradnji na deonici od Uba do Lajkovca podnelo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv 14 odgovornih lica na čelu sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem.

  Mrkonjić je istakao da stručnjaci treba da utvrde da li je bilo propusta u radovima na deonici Koridora 11 i da treba da odgovara onaj ko je odgovoran za propuste ako budu utvrđeni.

  „Posao mora da bude profesionalno urađen, za to sam se uvek zalagao“, kazao je Mrkonjić i dodao da ne zna ko je pisao prijavu protiv njega, ali da „taj ko je to radio očigledno ne zna ništa“.

  „Stičem utisak, ja sam džentlmen, da se radi o neznanju i nepoznavanju materije onoga ko je napisao prijavu, rekao je Mrkonjić, napominjući da pojedinac, a ne Ministarstvo može podneti prijavu.

  Ministarstvo je saopštilo da će deonica autoputa na Koridoru 11 od Uba do Lajkovca morati da se radi ponovo zbog nekvalitetno izvedenih radova, što će, prema prvim procenama, koštati oko 1,07 milijardi dinara.

  Deonica je građena od 2010. do 2014. godine i nije bila u saobraćaju, a nadležnim pravosudnim organima podneta je kompletna dokumentacija o izgradnji tog dela Koridora 11.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE