Može li jedan čovek da kupi ceo svet?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Može li jedan čovek da kupi ceo svet?

  Bogatstvo Džefa Bezosa, osnivača Amazona, premašilo je sumu od 105,1 milijarde dolara, prema “Blumbergovom” indeksu milijardera.

  Time je nadmašio prethodni rekord koji je držao suosnivač Majkrosofta Bil Gejts, koji je 1999. godine bio “težak” 100 milijardi dolara.

  Uvećanju Bezosovog bogatstva doprineo je skok akcija Amazona, koje su ojačale na krilima snažnih performansi tokom praznične šoping sezone, prenela je američka mreža Si-En-Bi-Si.

  Pojedini tvrde da je Bezos sada najbogatiji čovek u istoriji, ali magazin “Forbs” navodi da to nije u potpunosti tačno, jer bi, prilagođeno inflaciji, Gejtsovo bogatstvo od 100 milijardi dolara iz 1999. godine danas bilo vredno oko 150 milijardi dolara.

  Prema procenama “Forbsa”, Bezosovo neto bogatstvo iznosi 104,5 milijardi dolara.

  Najveći deo njegovog bogatstva dolazi od 78,9 miliona akcija Amazona koje poseduje, a koje su u ponedeljak porasle za 1,4 odsto, što je njegovo bogatstvo uvećalo za oko 1,4 milijarde dolara.

  Akcije Amazona su skočile za gotovo sedam odsto od početka godina, nakon prošlogodišnjeg skoka od 56 odsto.

  Bezos poseduje i udeo u američkom listu “Vašington postu”, kao i u kompaniji za privatna svemirska putovanja “Blu oridžin”, koja planira da vodi turiste u svemir.

  Izvor: B92, agencije

  Foto: Beta, AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE