Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Možda smo pali na Duing biznis listi, ali smo se na jednoj drugoj podigli

  Prema najnovijem Globalnom indeksu transparentnosti u oblasti nekretnina za 2018, Srbija se nalazi među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale na ovoj listi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infastrukture.

  Srbija je prema ovom indeksu ostvarila skor od 3,11, što je stavlja na 47. mesto od ukupno 100 zemalja, iza Slovenije i Hrvatske koje su zauzele 44. i 46. mesto, a ispred Bugarske, koja je na 49. mestu.

  „Među 10 zemalja sveta koje su najviše napredovale u periodu 2016-2018, Srbija je peta od 10 zemalja sveta koje su ostvarile najveći napredak i uz Slovačku, jedina je evropska zemlja u ovoj kategoriji“, saopštilo je Ministarstvo.

  Od ukupno sedam oblasti koje indeks meri, najbolje ocene Srbija je dobila u oblasti „proces transakcije“ i „regulatorni i pravni okvir“, gde ima ocenu 1,9, odnosno 2.

  Među 100 zemalja koje se nalaze na listi koju izdaje jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti nekretnina Džons Leng LaSal (Jones Lang LaSalle), najbolje rangirana zemlja sveta je Velika Britanija, sa skorom 1,24.

  Posle prošlonedeljne vesti o padu Srbije na Duing biznis listi kojom svetska banka meri lakoću poslovanja, ovo je dobra vest. Samo još da od nje dobijemo i neku korist u realnom životu.

  Izvor: Beta

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE