Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Morava“ gradi DRUGU PISTU, traži se izvođač

  Vojnograđevinska ustanova Beograd oglasila je nabavku radova za projektovanje i izgradnju druge piste aerodroma „Morava“ u dužini od 2.265 metara, putem pregovaračkog postupka bez javnog poziva za podnošenje ponuda.

  U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da je izrada tehničke dokumentacije neophodna radi potrebe uključivanja Aerodroma „Morava“ u civilni vazdušni saobraćaj, s obzirom na to da je aerodrom pretežno služio kao vojni.

  „Za izradu tehničke dokumentacije neophodno je izvođenje terenskih istražnih radova sa pratećim geodetskim radovima, kao i izvođenje ostalih pratećih radova, a radi izdavanja sertifikata aerodroma“, navodi se u konkursu.

  Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora, za izradu tehničke dokumentacije i geodetska merenja poslednji dan decembra, dok je izradu idejnog rešenja potrebno završiti najkasnije do 31. januara 2020.

  Među uslovima tendera koje treba da ispune ponuđači, navodi se i da je potrebno da su pre objavljivanja poziva za tu javnu nabavku izvršili radove u vrednosti od najmanje 500 miliona dinara na izgradnji manevarskih površina.

  Prema ranijem pisanju medija, Vlada Srbije je donela rešenje kojim se izdvaja 155 miliona dinara iz budžeta za izgradnju nove piste, jer je postojeća građena za vojne avione koji su lakši.

  Izvor: Krug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE