Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  „Moramo SVI kao Vučić, mislim da nam Švajcarska ZAVIDI“


  Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je u Skupštini Srbije da cela Vlada zajedno sa predsednikom Republike radi na poboljšanju uslova života svih građana, a da nam na uspesima zavidi i Švajcarska.

  Uz napomenu da predsednik svakodnevno radi i insistira da i nedelja bude radna, Atanasković je u Skupštini Srbije rekla da i ministri prate taj ritam.

  “Koliko on ulaže sebe, tako moramo i mi, cela vlada da ulaže sebe u njegov put i da zajedno pratimo sve to što radi, da se izgradi što više puteva, što više bolnica, škola, a samim tim i normalno, preduzeća”, rekla je ministarka.

  Ona je dodala da investicije i dalje dolaze, da ambasadori brojnih zemalja traže da se ulaže u Srbiju i kako je ocenila “to je vrlo povoljno”.

  “Nema gašenja radnih mesta, nema gašenja firmi, a preko osam milijardi evra pomoći građanima zbog kovida pokazuje koliko je Srbija napredna”, rekla je ministarka.

  Ona je dodala da smo jedina zemlja koja je uspela da svoje stanovništvo spasi vakcinom i da spasi privredu i da ima minimalni pad BDP-a od 0,9 odsto.

  “Ja mislim da nam i Švajcarska zavidi na ovakvoj organizaciji vakcinacije u zemlji i svi ambasadori koji mi dođu su zadivljeni i čestitaju nam”, rekla je Atanasković i dodala da Srbija ide krupnim koracima napred i vratiće se na onaj put kad je “Srbija bila pojam u Evropi, a i u svetu”.

  Ministarka je u raspravi o Zakonu o zaštiti poslovne tajne odgovorila na pohvale Đorđa Milićevića koji je između ostalog istakao da je pandemija pokazala pravu snagu srpske politike, ujedinila region a predsednik Srbije pokazao da je pravi lider regiona.

  I poslanica SNS Ana Čarapić rekla je da Srbija prednjači na zapadnom Balkanu kada je reč o stranim investicijama i da je samo Aleksandar Vučić otvorio više od 230 fabrika i one su nam omogućile viši standard i rast BDP-a.

  Podršku zakonu najavile su i ostale poslaničke grupe, a poslanici će o ovom predlogu zakona glasati sutra.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE